Sute de spitale funcţionează fără autorizaţie de incendiu. Explicaţiile ministrului Sănătăţii

  • Ministrul Sănătăţii: „Eu anticipez ca vom începe verificările cu acele clădiri care nu au autorizaţie la incendiu”.
  • Ministerul Sănătăţii a semnat cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităţilor medicale.
  • Dintre cele aproape 1.400 de clădiri ale unităţilor sanitare cu paturi, doar 310 aveau autorizaţie de incendiu.
339 afișări
Imaginea articolului Sute de spitale funcţionează fără autorizaţie de incendiu. Explicaţiile ministrului Sănătăţii

Sute de spitale funcţionează fără autorizaţie de incendiu. Explicaţiile ministrului Sănătăţii

În ultimul an, au izbucnit mai multe incendii a căror cauză nu este cunoscută nici până în ziua de azi. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) spun că salonul care a luat foc aseară la Spitalul de Copii din Iaşi avea aviz, relatează AlephNews.

„Conducerea Spitalului de Copii Sf. Maria Iaşi a solicitat şi a obţinut avizul de securitate la incendiu înainte de începerea lucrărilor de reabilitare totală a spitalului. După terminarea lucrărilor şi în urma verificărilor din teren, va urma să i se elibereze sau nu autorizaţia de securitate la incendiu”, a precizat Ionuţ Grindeanu, inspectorul-şef al ISU Iaşi. 

CITEŞTE ŞI: Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Bilanţ: 31 persoane evacuate VIDEO

În urmă cu aproape două luni, Ministerul Sănătăţii a semnat cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităţilor medicale. Evaluarea se referea la riscul seismic, eficienţa energetică şi riscul de incendiu.

Tot atunci a fost făcută publică şi situaţia spitalelor din România. Dintre cele aproape 1.400 de clădiri ale unităţilor sanitare cu paturi, doar 310 aveau autorizaţie de incendiu. Alte 52 erau autorizate parţial, iar 302 funcţionau fără autorizaţie.

„Eu anticipez ca vom începe verificările cu acele clădiri care nu au autorizaţie la incendiu, pentru că ele ar trebui să fie prioritare. În funcţie de datele obţinute şi de gradul de nesecuritate pe care aceste clădiri îl au, vom realiza prioritizarea pentru investiţiile preponderent din fondurile europene pentru următorii ani”, a explicat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

După incendiile de la Piatra Neamţ şi Matei Balş, Vlad Voiculescu a promis fonduri de 150 de milioane de euro pentru spitale. A fost deschis un concurs de proiecte cu fonduri europene numai pentru 50 de milioane de euro. Vor mai veni bani, prin PNRR, dar nu sunt proiecte clare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici