Tâlharii prinşi joi în Bucureşti, după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, au fost arestaţi preventiv

Cei trei tâlhari prinşi joi în Bucureşti, după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, precum şi ceilalţi doi suspecţi, prinşi în urma percheziţiilor ulterioare, au primit, vineri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

1342 afișări
Imaginea articolului Tâlharii prinşi joi în Bucureşti, după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, au fost arestaţi preventiv

Tâlharii prinşi joi în Bucureşti au fost arestaţi preventiv (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cristian Nedelcu, Roberto Pascu, zis "Huidumă", Robert Marin Alexandru, zis "Marijean", Florin Moraru, zis "Catic" şi Daniel Lugu au fost prezentaţi, vineri, magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Nedelcu, zis "Dilaila", este liderul grupării, potrivit unor surse din Poliţie.

După un filaj de aproximativ patru luni, gruparea lui Nedelcu a fost anihilată, joi, la capătul unei acţiuni în timpul căreia s-au tras mai multe focuri de armă şi au fost avariate mai multe maşini ale Poliţiei.

Flagrantul a fost făcut pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, unde Cristian Nedelcu, împreună cu alţi doi bărbaţi, a jefuit un medic irakian, patron al unei case de schimb valutar, care avea la el 30.000 de lei. Bărbatul a fost atacat în momentul în care a ieşit din scara blocului. Acesta a încercat să se lupte cu cei care l-au tâlhărit, însă a fost rănit la cap. Acesta a mai fost victima unei tâlhării şi în urmă cu cinci ani, au precizat sursele citate.

După ce agresorii i-au luat banii, poliţiştii au intervenit, însă Nedelcu a reuşit să fugă, împreună cu unul dintre locotenenţii săi. La un moment dat, calea fugarilor a fost blocată de mai multe maşini ale a Poliţiei, însă nici în aceste condiţii suspecţii nu au vrut să oprească şi au intrat violent cu autoturismul în aceste maşini.

Cei doi au fost încătuşaţi şi transportaţi la Spitalul "Sfântul Pantelimon", unde medicii au constatat că au suferit politraumatisme şi fracturi, Nedelcu având şi o rană de glonţ la picior.

După prinderea celor trei au fost făcute 11 percheziţii în Capitală şi în judeţul Ialomiţa, în urma cărora au fost ridicaţi alţi doi bărbaţi suspectaţi că ar face parte din gruparea condusă de Nedelcu.

Cei trei tâlhari prinşi joi în Bucureşti, după un flagrant, sunt suspectaţi de că au comis, în ultimii ani, mai multe jafuri în valoare de sute de mii de dolari, victime fiind în special cetăţeni străini, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

Potrivit comisarului-şef Marian Iorga, şeful Serviciului de investigaţii criminale din Poliţia Capitalei, suspecţii obişnuiau să fure maşini, pe care le foloseau apoi pentru comiterea tâlhăriilor.

Ofiţerul a mai spus că aceştia vizau în general cetăţeni străini, pe care îi atacau după ce aceştia plecau de la case de schimb valutar.

Cei trei sunt suspectaţi, printre altele, că în 2009 au jefuit o persoană de la care au plecat cu nu mai puţin de 280.000 de dolari.

Cristian Nedelcu a fost eliberat din închisoare în 2012, după ce a executat 11 ani pentru un jaf armat comis asupra unui afacerist iranian, potrivit unor surse din Poliţie.

Conform surselor citate, Cristian Nedelcu a intrat în atenţia autorităţilor din 1997, când a fost dat în urmărire generală pentru furt.

În anul 2001, Nedelcu a fost prins de poliţişti după ce a coordonat un jaf armat, căruia i-a căzuit victimă omul de afaceri iranian Ali Kavian Mohammad, care la acea vreme avea o casă de schimb valutar. Bărbatul a fost atacat de mai multe persoane care, după ce l-au ameninţat cu o puşcă, i-au luat 472 de milioane de lei vechi, bani pe care iranianul tocmai îi împrumutase de la o cunoştinţă din Voluntari.

Pentru comiterea faptei, atacatorii au folosit un autoturism BMW, pe care l-au furat din parcarea unui bloc din Sectorul 5. Pentru această faptă, Cristian Nedelcu a executat 11 ani de închisoare.

Conform surselor citate, după ce a ieşit din penitenciar, Nedelcu a constituit o nouă grupare. Împreună cu oamenii săi, timp de aproape un an, Nedelcu ar fi participat la mai multe lovituri, organizate după tiparul jafului din 2001, fiind folosite maşini furate şi, uneori, chiar arme de foc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici