Tânăr cu dosar penal după ce a postat pe Facebook o fotografie în care poartă o uniformă nazistă

Parchetul Judecătoriei Buzău s-a sesizat din oficiu şi a întocmit dosar penal în cazul unui tânăr care a postat pe o reţea de socializare o fotografie în care apare îmbrăcat într-o uniformă nazistă şi având pe cap o caschetă de ofiţer german din timpul celui de-al doilea război mondial.

316 afișări
Imaginea articolului Tânăr cu dosar penal după ce a postat pe Facebook o fotografie în care poartă o uniformă nazistă

Tânăr cu dosar penal după ce a postat pe Facebook o fotografie în care poartă o uniformă nazistă

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Parchetul Judecătoriei Buzău precizează că, în urma unui articol apărut în presa locală, s-a sesizat din oficiu în cazul unui tânăr, cu privire la infracţiunea de utilizare în public a simbolurilor fasciste.

"În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând să fie făcute cercetări cu privire la circumstanţele comiterii actului infracţional şi incidenţa legii penale", se arată în comunicatul Parchetului, care mai precizează că fapta tânărului constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la trei ani.

Tânărul care a intrat în atenţia Parchetului este student la Universitatea "Politehnica" din Bucureşti, el fiind fiul unui angajat al Consiliului Judeţean Buzău.

El a postat pe o reţea de socializare o fotografie în care apare îmbrăcat într-o uniformă nazistă şi purtând pe cap o caschetă de ofiţer german din timpul celui de-al doilea război mondial, acumulând numeroase like-uri şi comentarii de admiraţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici