Ţara în care jucătorii echipei naţionale de fotbal trebuie să renunţe la tatuaje

Ministerul chinez al Sporturilor a interzis tatuajele pentru jucătorii echipei naţionale de fotbal şi le-a cerut celor care le au deja să le „îndepărteze", într-un moment în care puterea comunistă vrea să pună capăt tendinţelor considerate vulgare.

1596 afișări
Imaginea articolului Ţara în care jucătorii echipei naţionale de fotbal trebuie să renunţe la tatuaje

Ţara în care jucătorii echipei naţionale de fotbal trebuie să renunţe la tatuaje

De la muzică la jocuri online, China a încercat în ultimele luni să recâştige controlul asupra tinerilor şi să impună anumite valori, opuse „decadenţei morale” care ar veni din străinătate.

Este vizat şi conţinutul „vulgar" difuzat pe micul ecran şi pe reţelele de socializare, care trebuie înlocuit cu valori „patriotice". Prin urmare, autoritatea chineză de reglementare în domeniul audiovizualului a cerut, în ultimele luni, criterii de frumuseţe „corecte", interzicerea bărbaţilor „efeminaţi" şi a „influencerilor vulgari".

Jucătorii echipei naţionale a Chinei au acum „interdicţie oficială de a-şi face noi tatuaje", a anunţat ministerul sportului, îndemnându-i pe cei care le au să le „îndepărteze", conform ANSA.

„În circumstanţe speciale, tatuajele trebuie acoperite" în timpul antrenamentelor şi competiţiilor, a precizat ministerul într-un comunicat care interzice recrutarea oricărui sportiv tatuat.

Tatuajele sunt în general dezaprobate în China, care rămâne o societate predominant conservatoare. Dar au un oarecare succes în oraşele mari, mai ales în rândul tinerei generaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici