Târg de joburi: Candidaţii au fost sfătuiţi să-şi depună CV-urile online

O parte din angajatorii prezenţi la un târg de joburi organizat în Capitală la finele săptămânii trecute i-au sfătuit pe participanţi să intre pe site-urile companiilor şi să-şi depună online CV-urile deşi organizatorii au anunţat că accesul la eveniment se face numai pe bază de CV.

282 afișări
Imaginea articolului Târg de joburi: Candidaţii au fost sfătuiţi să-şi depună CV-urile online

Târg de joburi: Candidaţii au fost sfătuiţi să-şi depună CV-urile online (Imagine: www.zf.ro)

Iuliana Radu, 27 de ani, studentă în anul III la Facultatea de finanţe-bănci din cadrul Academiei de Studii Economice, îşi caută activ un loc de muncă în domeniul economic de câteva luni.

"Mă aşteptam de la acest târg ca angajatorii să ne dea mai multe detalii despre ce angajări fac, să fie un fel de interviu de angajare, însă ei ne spun să intrăm pe site-urile companiilor şi să aplicăm CV-uri online, ceea ce am făcut deja de aca­să", a spus Iuliana, prezentă vineri-diminea­ţă la târgul de joburi "Angajatori de top", la care au participat peste 15.000 de oameni în două zile.

Dacă la ediţiile anterioare ale evenimentului angajatorii se plângeau de calitatea scăzută a CV-urilor pe care le depun participanţii şi spuneau că dacă din 200 de CV-uri colectate la un târg de joburi ar fi bine ca măcar 20 să fie valide, în prezent nici nu mai acceptă CV-urile vizitatorilor.

"Unele companii nu primesc CV-uri în format fizic pentru că sunt obligate să introducă datele candidaţilor în sistemul software intern înainte de a-i chema la interviu. Însă evenimentul nu are ca scop doar lăsarea CV-urilor, ci ofe­ră posibilitatea vizitatorilor de a interacţiona cu angajatorii, de a vedea ce poziţii sunt deschise şi care sunt criteriile de selecţie în vederea anga­jării", a spus Dragoş Gheban, business partner în cadrul firmei de consultanţă în resurse umane Catalyst Solutions, care a organizat în acest weekend târgul de joburi "Angajatori de top ".

Citeşte mai multe despre târgul de joburi organizat în Capitală pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici