Taxă pentru muzică la nuntă: Mirii vor trebui să plătească drepturi de autor

De acum înainte, nunta fara taxa nu se mai poate! Tinerii miri trebuie să plătească drepturi de autor pentru muzica pe care o comandă DJ-ului, ca să joace rudele şi prietenii.

2503 afișări
Imaginea articolului Taxă pentru muzică la nuntă: Mirii vor trebui să plătească drepturi de autor

Taxă pentru muzică la nuntă: Mirii vor trebui să plătească drepturi de autor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

În caz contrar, inspectorii Uniunii Compozitorilor, însoţiţi de politişti, pot să oprească oricând cheful celor care nu au obţinut o licenţă specială.

Costa cel mult 300 de lei şi este valabilă atât în saloanele cu staif, cât şi în cort. Practic, fiecare cuplu va face un drum la Uniunea Compozitorilor, ca să îşi achite taxa pe muzică. O să plătiţi aceeaşi sumă, chiar dacă ascultaţi Bonny M sau Dan Spătaru.

Ana Achim, directorul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor explică: "Se considera comunicare publică a unei opere muzicale orice comunicare realizată într-un loc deschis publicului, unde se aduna un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al unei familii sau al cunoştinţelor acestora".

Află mai multe despre taxa pe muzică de la nunţi pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici