Teatrele din Craiova se redeschid azi pentru spectatori? Deciziile autorităţilor îi ţin pe actori şi manageri ca într-un joc de ping-pong

  • În Craiova, teatrele au fost închise în data de 13 octombrie, dar vor fi redeschise în data de 14 octombrie
  • Teatrul Naţional “ Marin Sorescu” Craiova a anulat şase spectacole în sală
  • Din cauza epidemiei, Teatrul Naţional “ Marin Sorescu” Craiova a pierdut un milion de lei din vânzarea biletelor
528 afișări
Imaginea articolului Teatrele din Craiova se redeschid azi pentru spectatori? Deciziile autorităţilor îi ţin pe actori şi manageri ca într-un joc de ping-pong

Ţi-e tot mai greu să-ţi faci planuri, dacă vrei să iei masa la restaurant sau să mergi la un spectacol? Să ştii că nu eşti singurul. La fel de bulversaţi ca tine sunt şi antreprenorii din HORECA sau actorii şi managerii teatrelor. Deciziile autorităţilor îi ţin ca într-un joc de ping-pong. Uite, la Craiova, aproape totul a fost închis ieri. Astăzi, potrivit hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, toţi vor redeschide. Rata de incidenţă a bolii în oraş este sub 3 cazuri la o mie de persoane.

Alexandru Boureanu, managerul Teatrului Naţional “Marin Sorescu”  Craiova a fost nevoit să anuleze şase spectacole în sală, până pe 26 octombrie. Aseară, a aflat că poate primi public în sală chiar de azi. Cât timp ar putea rămâne teatrul deschis...? Greu de răspuns la această întrebare. Aşa că, cel puţin până săptămâna viitoare, naţionalul craiovean se mută în online.

„Lucrăm la programul de spectacole online. Avem acest proiect încă de la redeschiderea teatrelor, din perioada de stare de alertă. Se numeşte videofonia şi spectatorii vor putea cumpăra bilete online şi vor vedea de acasă spectacolele care se joacă live, de această dată, în teatrul nostru”, spune Alexandru Boureanu.

Epidemia şi deciziile autorităţilor au schimbat teatrul şi relaţia actor-spectator, spune Ştefan Cepoi, actor al Teatrului Marin Sorescu Craiova. Ştefan învaţă acum să se adapteze unui altfel de rol. Cel de la distanţă de spectatori.

„A trebuit să refacem luminile spectacolelor pentru <<ochiul camerei de luat vederi>>, care filmează altfel decât vede ochiul nostru. (…) Până la dramaturgia spectacolelor, maniera în care ele sunt montate, maniera în care se poate interacţiona fizic”, povesteşte el.

Toate aceste adaptări înseamnă cheltuieli în plus pentru teatru. Asta în timp ce încasările au scăzut cu aproximativ un milion d elei, d ela începutul epidemiei. Preţul unui bilet la un spectacol online este de aproximativ 25 de lei. Cam la jumătate din cât plăteai pentru un loc în sală.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici