Testări gratuite timp de şase zile, cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii

Ziua Mondială a Vederii este marcată în fiecare an, în a doua zi de joi din luna octombrie, cu o serie de manifestaţii în cadrul unei campanii de responsabilizare desfăşurată la nivel mondial, astfel că, în Bucureşti, în perioada 8-13 octombrie, cetăţenii îşi pot testa gratuit vederea.

496 afișări
Imaginea articolului Testări gratuite timp de şase zile, cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii

Testări gratuite timp de şase zile, cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii (Imagine: Shutterstock)

"Anul acesta, Ziua Mondială a Vederii are ca temă accesul egal la diagnosticare şi tratament, ca o măsură importantă în ocrotirea sănătăţii vederii, în aplicarea căreia trebuie să se implice toţi partenerii din domeniul oftalmologiei şi al opticii medicale. Vision Optica a răspuns la acest apel organizand Săptămâna Îngrijirii Ochilor, pentru a da posibilitatea unei testari gratuite a vederii tuturor persoanelor care, invocând lipsa timpului, a banilor sau a informaţiilor, neglijează efectuarea controlului periodic. Statistici recente arată că 40-45 la sută din ochelarii vânduţi pe piaţa românească sunt cumpăraţi «de-a gata» de la piaţă sau din hipermarketuri, ceea ce demonstrează nevoia de educare şi încurajare a publicului să apeleze la specialişti pentru corectarea deficienţelor de vedere", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, Vision Optica se alatură manifestărilor prilejuite de Ziua Mondială a Vederii în acest an, organizând în Bucureşti "Săptămâna îngrijirii ochilor", o campanie de testări gratuite derulată în toate cele şapte magazine de optică medicală din reţeaua Vision Optica, în perioada 8 - 13 octombrie.

În fiecare an, a doua joi din luna octombrie marchează Ziua Mondială a Vederii, eveniment ce se bucură de atenţie la nivel mondial, concretizându-se în campanii de responsabilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea îngrijirii ochilor.

Timp de şase zile, în perioada 8 - 13 octombrie, între orele 9.00 şi 19.30 şi sâmbată, între orele 9.00 şi 14.00, în şapte centre Vision Optica din Capitală, bucureştenii îşi pot controla sănătatea ochilor gratuit, beneficiind şi de sfaturile unei echipe de specialişti, pentru prevenirea şi corectarea tulburărilor de vedere.

Pe baza rezultatelor evidenţiate de dioptron, li se vor face recomandări privind paşii necesari pentru îngrijirea corectă a vederii (efectuarea unui consult pentru stabilirea dioptriilor, protejarea de radiaţiile emise de monitorul calculatorului, protejarea corespunzatoare în cazul sensibilităţii la lumină, efectuarea unor investigaţii amănunţite la medicul oftalmolog etc).

În timpul campaniei, persoanele testate care vor alege să îşi comande pe loc ochelarii vor beneficia de un discount substanţial şi de oferte speciale în magazinele Vision Optica. Aceasta este o modalitate de a încuraja acţiunea imediată pentru corecţia problemelor de vedere, în contextul în care opt milioane de oameni din întreaga lume şi-au pierdut vederea din cauza viciilor de refracţie necorectate la timp.

Campania "Săptămâna îngrijirii ochilor" este un îndemn la acţiune cu un mesaj foarte clar: "Vederea are nevoie de îngrijire, deci nu neglija sănătatea ochilor! Mergi la control periodic! Fă o testare chiar acum!". Orice amânare a controlului ocular poate duce la agravarea unor afecţiuni existente. La fel, folosirea ochelarilor cumpăraţi din piaţă, fără nicio prescripţie medicală, pune în pericol vederea, pe termen mediu şi lung, se precizează în comunicatul citat.

Campania de testări gratuite se derulează în perioada 8 - 13 octombrie, în centrele Vision Optica din Rahova, Şoseaua Alexandriei, Crângaşi, Ghencea, Militari, Ştefan cel Mare şi Bulevardul Theodor Pallady. Pentru locaţiile exacte ale magazinelor, vă invităm să accesaţi site-ul companiei www.vision-optica.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici