Timişoara, primul oraş din România unde trecătorii vor citi poezii aşteptând la semafor

  • Timişorenii care merg pe jos şi aşteaptă la semafor vor putea citi versuri pe asfalt.
  • Trecerile de pietoni ale oraşului vor fi decorate cu poezie, prin versurile scrise de poeţi români contemporani.
530 afișări
Imaginea articolului Timişoara, primul oraş din România unde trecătorii vor citi poezii aşteptând la semafor

Timişoara, primul oraş din România unde trecătorii vor citi poezii aşteptând la semafor

Începând de sâmbătă, voluntarii Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii vor decora trotuarele din 60 de intersecţii din oraş cu versuri.

Poeziile lui Robert Şerban, Tudor Creţu, Aleksandar Stoicovici, Sorin Gherguţ, Svetlana Cârstean, Ana Puşcaşu, Adrian Bodnaru, Nicoleta Papp, Goran Mrakić, Marius Aldea şi Alexandru Potcoavă vor fi scrise direct pe asfalt, prin toate cartierele pentru a-i încuraja pe trecători să ia oraşul la pas, să le descopere şi să le citească pe toate.

În câteva zile, Timişoara va deveni primul şi singurul oraş din România cu intersecţiile decorate cu poezie.

Versurile, atent selectate de Bogdan Munteanu, vor fi scrise pe asfalt, doar pe alei, fără a interveni sau influenţa în vreun fel marcajele rutiere sau accesul vizual la acestea. Trecătorii vor putea să descopere cuvintele în timp ce aşteaptă culoarea verde a semaforului şi să le reinterpreteze după starea de spirit a fiecăruia.

Tot în cadrul proiectului „Poezia de stradă”, pe timişoreni îi mai aşteaptă o surpriză: un poem ilustrat va fi pictat pe asfalt, într-o zonă pietonală din oraş.

Proiectul „Memoriile Cetăţii” se află la a III-a ediţie, iar în acest an, Complexul Studenţesc din Timişoara va deveni gazdă pentru 12 lucrări murale pe căminele studenţeşti, pentru a facilita şi încuraja interacţiunea oamenilor cu zona în care trăiesc, fie temporar ori permanent.

Asociaţia Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii a fost înfiinţată în 2011, cu scopul de a pregăti dosarul de candidatură pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. După câştigarea titlului, Asociaţia îşi continuă misiunea de a dezvolta Programul Cultural, precum şi de a strânge fondurile necesare organizării, promovării şi implementării acestuia. Ulterior anului 2023, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii. În anul 2019, în primul an de producţie propriu-zisă, Asociaţia a derulat împreună cu partenerii săi peste 400 de evenimente culturale la care au luat parte peste 130.000 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici