Video Toate cadrele medicale de la Giuleşti aveau cartele magnetice de acces în salonul incendiat

Procurorul şef Marius Iacob a declarat luni, că nu doar asistenta Florentina Cârstea, împotriva căreia s-a început urmărirea penală în cazul incediului de la Maternitatea Giuleşti, avea acces în Secţia TI incendiată, toate cadrele din acea tură având cartele magnetice.

123 afișări

Procurorul şef al Secţiei Urmăriri Penale a Parchetului instanţei supreme a declarat, luni, că toate cadrele medicale din acea tură, de luni, 16 august, aveau acces în salonul incediat al Maternităţii Giuleşti.

Marius Iacob a mai precizat că erau opt asistente în acea tură.

Cadrele medicale care aveau cartele de acces în Secţia de Terapie Intensivă (TI) prematuri a Maternităţii Giuleşti, la momentul în care s-a declanşat incediul, îşi sărbătoreau colegele care se numesc Maria, declarau, în 19 august, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Procurorul şef Marius Iacob susţinea, săptămâna trecută, că din declaraţiilor mai multor martori ai incendiului la Maternitatea Giuleşti reiese faptul că în momentul izbucnirii focului "mai multe cadre medicale se aflau strânse într-un salon", de unde s-a ieşit cu un tort.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a arătat, în 20 august, că "din datele obţinute de la mai multe persoane a reişit acest aspect, iar din declaraţia unuia dintre martori rezultă că cineva a ieşit de acolo cu un tort".

În primele imagini, făcute publice de anchetatori în cazul privind incendiul de la maternitatea Giuleşti, apar părinţi ai copiilor, rude ale acestora, cadre medicale care se aflau pe holul de la etajul doi, în faţa Secţiei Terapie Intensivă prematuri, unele dintre aceste persoane asistând pasiv la ceea ce se întâmplă.

La un moment dat, unii oameni sesizează că din camera respectivă iese fum şi intră în panică. Oameni, printre care şi câteva mame, devin neliniştiţi şi se îndreaptă în grabă spre secţia de unde ieşea fum.

Mai multe persoane au încercat să se apropie de salonul Secţiei de Terapie Intensivă, dar s-au întors în momentul în care au ajuns în faţa uşii. Încercările unor civili de a deschide uşa au continuat de câteva ori, dar fără rezultat, întrucât nu aveau cartele de acces.

Iniţial s-a crezut că pentru intrarea în salonul de terapie exista un singur card de acces, card care se afla în posesia asistentei Florentina Cârstea, aceasta fiind cea însărcinată cu grija salonului.

În incendiul din seara de 16 august de la Maternitatea Giuleşti au muri cinci bebeluşi şi au fost răniţi grav alţi şase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici