Toni Greblă: Este un demers care exprimă disperarea care i-a cuprins pe judecătorii CCR

Toni Greblă, fost judecător CCR, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că demersul magistraţilor Curţii Constituţionale de a sesiza forurile europene cu privire la atacurile asupra instituţiei după decizia ce o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, arată disperarea magistraţilor.

3599 afișări
Imaginea articolului Toni Greblă: Este un demers care exprimă disperarea care i-a cuprins pe judecătorii CCR

Toni Greblă: Este un demers care exprimă disperarea care i-a cuprins pe judecătorii CCR

"Este un demers care exprimă disperarea care i-a cuprins pe judecătorii Curţii în legătură cu desfăşurarea activităţilor şi din acest punct de vedere este de neconceput să existe o astfel de presiune concertată din partea instituţiilor, autorităţilor şi a factorilor politici din ţară cu privire la instigarea cetăţenilor şi instigarea preşedintelui în a nu respecta decizia Curţii Constituţionale. Este un precedent foarte periculos care ne va marca pentru o perioadă viitoare relativ îndelungată. Eu sper ca instituţional să reacţioneze Curţile Constituţionale europene şi în primul rând preşedintele României să înţeleagă că un stat funcţionează normal în momentul în care regulile după care el funcţionează sunt respectate în primul rând de cei chemaţi să vegheze respectarea lor.
Să ştiţi că sunt la curent cancelariile europene cu scoaterea din spectrul politic românesc actual şi declaraţiile iresponsabile făcute de unii politicieni sau unii care lucrează în mediul administrativ sau chiar judiciar îi fac probabil să se crucească de ce pot sa spună. Pentru ca este pentru prima dată când făţiş în România autorităţile statului sunt îndemnate sau sunt parte a unui demers de nerespectare a unei decizii a instantei constituţionale", a declarat Toni Greblă, fost magistrat CCR, pentru MEDIAFAX.

Curtea Constituţională a decis marţi să sesizeze Comisia de la Veneţia, Secretarul General al Consiliului Europei şi Preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu atacurile împotriva CCR, după decizia care o vizează pe Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici