Trafic îngreunat la intrarea în Huşi, unde o cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat. Circulaţia pe DE 581 spre Vama Albiţa, reluată în ambele sensuri - FOTO

Traficul este îngreunat, marţi dimineaţa, la intrarea în Huşi, la zece kilometri de Vama Albiţa, judeţul Vaslui, unde o cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

580 afișări
Imaginea articolului Trafic îngreunat la intrarea în Huşi, unde o cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat. Circulaţia pe DE 581 spre Vama Albiţa, reluată în ambele sensuri - FOTO

Trafic îngreunat la intrarea în Huşi, unde o cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat

11:30 - Circulaţia pe DE 581 spre Vama Albiţa, reluată în ambele sensuri

Traficul rutier a fost reluat, marţi, în jurul orei 11.00, pe Drumul European 581, spre Vama Albiţa, după ce cu o macara a repus pe roţi cisterna încărcată cu 17 tone de GPL care s-a răsturnat în şanţ la zece kilometri de vamă, transmite corespondetul MEDIAFAX.

Cisterna încărcată cu 17 tone de gaz petrolier lichefiat s-a răsturnat în şanţ, pe marginea Drumului European 581, după ce, într-o curbă, s-a desprins de capul tractor. La faţa locului a existat pericol de explozie, fiind mobilizate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, traficul pe DE 581 pe ambele sensuri a fost blocat mai bine de o oră, apoi, în momentul în care a venit o altă cisternă din Republica Moldova în vederea efectuării transvazării combustibilului s-a circulat alternativ, pe un singur sens.

“După operaţiunea transvazării combustibilului, la faţa locului a venit o macara care a repus pe roţi cisterna, fiind degajată astfel şoseaua, iar traficul a putut fi reluat în siguranţă, după aproape 12 ore de la accident. Pompierii militari au supravegheat permanent operaţiunile, fiind creat un dispozitiv de intervenţie pentru asigurarea măsurilor. A fost eliminată astfel orice potenţială sursă de pericol”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul Isabel Bogdan.

Cisterna cu GPL a fost încărcată la o rafinărie din ţară şi se îndrepta spre Republica Moldova. 

Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia rutieră pe DN24B (E581) Albiţa – Huşi se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, la intrarea în oraşul Huşi.

În noaptea de luni spre marţi, o cisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat s-a răsturnat pe marginea drumului.

La ora transmiterii acestei ştiri, specialiştii fac transbordarea încărcăturii într-o altă cisternă.

După ce această operaţiune se va încheia şi un utilaj de mare tonaj va ajunge pentru a repune pe roţi autovehiculul, traficul va fi oprit pentru o perioadă.

Isabel Bogdan, prefectul judeţului Vaslui, a declarat că la locul accidentului a existat pericol de explozie, fiind mobilizate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, şoferul nu a suferit răni.

Pompierii militari supraveghează operaţiunile, fiind creat un dispozitiv de intervenţie care asigură măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, până la finalizarea transvazării, fiind eliminată astfel orice potenţială sursă de pericol.

Cisterna încărcată cu 17 tone de GPL fusese încărcată la o rafinărie din ţară şi se îndrepta spre Republica Moldova.

Citeşte şi: MEDIAFAX HEADLINES
Citeşte şi: MEDIAFAX HEADLINES

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici