Trafic intens de mărfuri la graniţa cu Ungaria şi cu Bulgaria. Câte puncte de trecere sunt deschise în minivacanţă

Poliţia de Frontieră Română anunţă că şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a graniţei, în minivacanţa de 5 zile.

288 afișări
Imaginea articolului Trafic intens de mărfuri la graniţa cu Ungaria şi cu Bulgaria. Câte puncte de trecere sunt deschise în minivacanţă

Trafic intens de mărfuri la graniţa cu Ungaria şi cu Bulgaria. Câte puncte de trecere sunt deschise în minivacanţă

În această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens în care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la graniţe, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei. La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, pot scurta timpul de control, susţin poliţiştii.

„O situaţie aparte se înregistrează în ceea ce priveşte traficul de mărfuri, deoarece în această perioadă se constată o creştere a numărului mijloacelor de transport marfă, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Menţionăm că este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, iar Poliţia de Frontieră Română ţine permanent legătura cu autorităţile din statele vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate”, a transmis Poliţia de frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici