Traficul la frontieră în perioada Rusaliilor, cu 50% mai mare decât în perioada similară din 2021

Traficul la frontieră a fost în perioada Rusaliilor, 10-12 iunie, cu 50% mai mare faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

80 afișări
Imaginea articolului Traficul la frontieră în perioada Rusaliilor, cu 50% mai mare decât în perioada similară din 2021

Potrivit Poliţiei de frontieră, peste 4.000 poliţişti au fost la datorie, zilnic, în perioada 10-12 iunie, iar capacitatea punctelor de trecere a fost folosită la maximum.

În această perioadă, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control peste 640.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 160.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în ţară, cât şi la ieşire.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în acest an se constată o creştere de peste 50% raportat la numărul de persoane.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea aeriană, pe unde, în acelaşi interval de timp, au efectuat formalităţile aproximativ 200.000 de persoane, precum şi cea cu Ungaria cu peste 170.000 de persoane şi 65.000 de mijloace de transport.

În ceea ce priveste mijloacele de transport marfă, la nivel naţional, au fost efectuate formalitatile de control pentru aproximativ 42.000 de automarfare.

Poliţia de frontieră aminteşte că timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către poliţişti asupra camioanelor este, în medie, de 5 minute/camion, iar în această perioadă este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport.

În urma misiunilor derulate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au constatat, în această perioadă, aproximativ 210 fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat şi nu au permis intrarea în ţară a 62 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici