Traficul rutier pe autostrada Soarelui, supravegheat din elicopter. Şoferii vor fi informaţi despre condiţiile de trafic şi eventuale rute ocolitoare

Circulaţia rutieră de pe autostrada Soarelui este supravegheată din elicopter, duminică, între orele 17.00-22.00, şoferii urmând a fi informaţi cu privire la condiţiile de trafic şi eventuale rute ocolitoare, informează Poliţia Română.

528 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier pe autostrada Soarelui, supravegheat din elicopter. Şoferii vor fi informaţi despre condiţiile de trafic şi eventuale rute ocolitoare

Traficul rutier pe autostrada Soarelui, supravegheat din elicopter. Şoferii vor fi informaţi despre condiţiile de trafic şi eventuale rute ocolitoare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Rutieră, a suplimentat efectivele de poliţie rutieră pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere, nerespectarea legislaţiei urmând a fi sancţionată cu fermitate.

Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic sau meteorologice.

Duminică după-amiază, odată cu întoarcerea din minivacanţa de 1 Mai, se anticipează un trafic intens, în special pe principalele artere care leagă Capitala de staţiunile turistice montane şi de pe litoral.

Pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona în trafic, la nivel naţional, pentru combaterea excesului de viteză şi a celorlate încălcări ale legislaţiei rutiere.

Poliţiştii vor folosi aparatele din dotarea Poliţiei Rutiere destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor.

De asemenea, conducătorii auto vor fi informaţi permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare.

În plus faţă de poliţiştii din teren, în intervalul orar 17.00 - 22.00 traficul rutier de pe autostrada Soarelui este supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza execesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici