Tragedie pe şosea: Cinci oameni au murit în urma unui accident produs la Cluj

Cinci persoane au murit, vineri, în urma unui accident care a avut loc pe DN 1 (E 60), în judeţul Cluj, după ce un autoturism a intrat pe contrasens, unde a fost lovit frontal de un autotren.

1659 afișări
Imaginea articolului Tragedie pe şosea: Cinci oameni au murit în urma unui accident produs la Cluj

Tragedie pe şosea: Cinci oameni au murit în urma unui accident produs la Cluj (Imagine: Shutterstock)

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc între localităţile Dumbrava şi Căpuş, unde un autoturism a fost lovit frontal de un autotren.

În urma impactului, cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

La faţa locului se află două autospeciale de pompieri şi două echipaje SMURD.

Şeful Poliţiei Rutiere Huedin, Gheorghe Călătan, a declarat că din primele cercetări reiese că accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic.

El a spus că autoturismul, care se îndrepta din direcţia Cluj-Napoca spre Huedin, a derapat într-o curbă, a intrat pe contrasens, unde a fost lovit de un autotren.

Călătan a afirmat că cele cinci persoane care au murit se aflau în autoturism, fiind vorba despre două femei şi de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 50 de ani.

Potrivit sursei citate, şoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, reieşind că nu consumase alcool. Acesta venea din Germania şi transporta argilă la Turda.

Şoferul TIR-ului, Torok Balint, a spus că a văzut o maşină care venea cu viteză pe contrasens, a încercat să oprească, dar nu a putut evita impactul, chiar dacă nu avea viteză.

Mihaela Tanasie, medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj, a declarat că persoanele implicate în accident au murit pe loc, nemaiavând loc manevre de resuscitare.

Ea a afirmat că două dintre victime au fost proiectate, în urma impactului, la peste 20 de metri de maşină, peste parapet.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia este blocată pe un sens în zona producerii accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici