Traian Băsescu, aşteptat în zonele inundate din Suceava şi Botoşani

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, vineri după-amiază, în localităţi afectate de inundaţii din judeţele Suceava şi Botoşani, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

66 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, aşteptat în zonele inundate din Suceava şi Botoşani

Traian Băsescu, aşteptat în zonele inundate din Suceava şi Botoşani (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu va merge, la ora 14.00, în localitatea Pătrăuţi, din judeţul Suceava, iar la ora 16.00 va ajunge în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani, au precizat sursele citate.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile din această săptămână au afectat 81 de localităţi din judeţ, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate.

Conform unei informări a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), dat vineri publicităţii, peste o sută de localităţi din 14 judeţe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore, iar 7.762 de persoane au fost evacuate.

În ultimele 24 de ore, în urma ploilor torenţiale şi creşterii debitelor râurilor au fost afectate 104 localităţi din 14 judeţe (Alba, Bacău, Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vaslui), fiind evacuate 7.762 persoane.

În total, au fost afectate 3.903 gospodării, anexe gospodăreşti, curţi şi grădini, 396 locuinţe şi 607 subsoluri.

Cel mai grav afectate de inundaţiile puternice, ca urmare a revărsării Siretului, care a înregistrat debite istorice, au fost judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt în alertă autorităţile din comuna băcăuană Săuceşti, unde râul Siret a trecut peste digul de protecţie ridicat de autorităţi din saci cu nisip şi s-a revărsat inundând localitatea, în prezent cei peste două mii de localnici fiind evacuaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici