Trei ofiţeri în rezervă şi unul angajat ISU, condamnaţi la închisoare pentru trucarea unui examen

Trei ofiţeri în rezervă şi unul încă angajat al Inspectoratului petru Situaţii de Urgenţă Buzău au fost condamnaţi la închisoare, fiind acuzaţi că au falsificat rezultatele unui examen de angajare în urmă cu şase ani.

837 afișări
Imaginea articolului Trei ofiţeri în rezervă şi unul angajat ISU, condamnaţi la închisoare pentru trucarea unui examen

Trei ofiţeri în rezervă şi unul angajat ISU, condamnaţi la închisoare pentru trucarea unui examen

Potrivit deciziei magistraţilor Curţii Militare de Apel Bucureşti, locotenent-colonelul în rezervă Florin Bologeanu a fost condamnat la cnci ani de închisoare, colonelul în rezervă Gheorghe Zaplaic şi locotenent-colonelul în rezervă Ştefan Cozma, precum şi căpitanul Florentin Huiu, încă angajat al ISU Buzău, trebuie să ispăşească fiecare câte patru ani de detenţie.

Cei patru ofiţeri, angajaţi ai ISU Buzău în 2006, au fost acuzaţi la scurtă vreme că au favorizat mai mulţi candidaţi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de subofiţeri din cadrul instituţiei.

Prin urmare, după şase ani de la incidentul respectiv, ofiţerii în rezervă Florin Bologeanu, Gheorghe Zaplaic, Ştefan Cozma, dar şi căpitanul Florentin Huiu, rămas în activitate in cadrul ISU Buzau şi după începerea procesului, au fost condamnaţi definitiv de către magistraţii bucureşteni la pedepse cu închisoarea între patru şi cinci ani.

Cei patru ofiţeri au fost găsiţi vinovaţi pentru că în anul 2006 au favorizat, cu ajutorul altor membri ai comisiilor de examen, 63 de candidaţi, prin supraevaluarea notelor obţinute la testul grilă. Ofiţerii sunt acuzaţi de infracţiuni precum abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Magistraţii au dispus, de asemenea, anularea tuturor documentelor oficiale falsificate de la concursul organizat de ISU Buzău în anul 2006. Totodată, judecătorii au dispus ca toţi concurenţii favorizaţi la examenul din urmă cu şase ani să fie declaraţi respinşi, ceea ce înseamnă practic pierderea locurilor de muncă în cazul în care ei mai sunt în activitate în cadrul ISU Buzău.

Decizia Curţii Militare de Apel Bucureşti este definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici