Treisprezece persoane au ajuns la spital după ce au mâncat carne dintr-un porc bolnav de trichineloză

Treisprezece persoane din oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după ce au mâncat carne dintr-un porc bolnav de trichineloză.

136 afișări
Imaginea articolului Treisprezece persoane au ajuns la spital după ce au mâncat carne dintr-un porc bolnav de trichineloză

Treisprezece persoane au ajuns la spital după ce au mâncat carne dintr-un porc bolnav de trichineloză (Imagine: Ionel Iancu / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de Prefectura Argeş, la sfârşitul săptămânii trecute, respectiv sâmbătă, medicii veterinari din oraşul Ştefăneşti au descoperit la analizele de laborator că un porc crescut într-o gospodărie din acest oraş este infectat cu trichinella.

Înainte ca medicii să facă analizele de laborator, 13 persoane au mâncat din carnea animalului bolnav. Toţi cei 13 au fost îndrumaţi către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde se află sub tratament, precizează sursa citată.

Animalul bolnav avea 180 de kilograme, iar întreaga cantitate de carne rămasă neconsumată va fi incinerată, costul acestei operaţiuni fiind suportat de autorităţile locale din Ştefăneşti.

Tot luni, Prefectura Argeş a anunţat că în localitatea Corbi a fost identificat un caz de rabie la o bovină, animalul îmbolnăvindu-se cel mai probabil de la o muşcătură a unui animal sălbatic. În urma identificării acestui caz, în comuna Corbi va fi instituită zonă de protecţie pe o distanţă de trei kilometri în jurul focarului, se va face anchetă epidemiologică şi vor fi notificaţi medicii veterinari din localităţile limitrofe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici