Tudorel Toader, despre declaraţiile oficialului german: Nu s-a discutat despre DNA şi revocare

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader spune că nu a discutat cu Guido Wolf, ministrul Justiţiei şi Afacerilor Europene al landului german Baden-Württemberg, despre revocarea Laurei Codruţa Kovesi sau despre corupţie, după ce oficialul german a afirmat că îl va întreba pe ministru despre aceste teme.

899 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre declaraţiile oficialului german: Nu s-a discutat despre DNA şi revocare

Tudorel Toader, despre declaraţiile oficialului german: Nu s-a discutat despre DNA şi revocare

"Fiind făcută la intrarea în MJ, declaraţia ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupţie – DNA – revocare procuror-şef – respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia. Restul constituie o declaraţie pentru presă !", scrie Tudorel Toader, pe Facebook.

Într-un comunicat de presă de presă al Ministerului Justiţiei se arată că: "subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiţiei, evoluţiile legislative recente în materie penală, precum şi relaţiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiţiei".

Guido Wolf, ministrul Justiţiei şi Afacerilor Europene al landului german Baden-Württemberg, a declarat vineri, înainte de întâlnirea cu Tudorel Toader, că emiterea unor legi cu dedicaţie ar fi un semnal fatal, cu referire la discuţiile conform cărora unele modificări l-ar favoriza pe Liviu Dragnea.

"Am auzit aceste discuţii, am auzit aceste zvonuri, ne aflăm aici pentru a discuta cu ministrul Justiţiei. (...) Ar fi un semnal fatal ca o reformă în sistemul judiciar ar avea ca obiectiv protejarea anumitor persoane de investigaţiile penale. (...) Suntem aici şi vom discuta despre aceste lucruri".

Rugat să comenteze acţiunile de combatere a corupţiei în România, Guido Wolf, a continuat: "Eu mă aflu aici în calitatea de ministru al Afacerilor Europene al landului Baden-Württemberg. (...) Combaterea corupţiei este importantă, este normal să avem în Europa drepturi şi valori comunitare, este important şi pentru economie, pentru investitori, să funcţioneze sistemul statului de drept, să fie combătută corupţia; de aceea, sunt interesat să vorbim şi despre motivele demiterii şefei Direcţiei anticorupţie şi despre cum este gândită combaterea corupţiei în continuare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici