Tudorel Toader: Tot ce am vorbit aseară e absolut valabil. Mai departe urmează procedura/ Am auzit că este o problemă cu site-ul ministerului

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri dimineaţa, că "a auzit" că este o problemă cu site-ul instituţiei pe care o conduce, aceasta urmând a fi remediată. Toader a precizat că îşi menţine declaraţiile făcute joi seara.

6076 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: Tot ce am vorbit aseară e absolut valabil. Mai departe urmează procedura/ Am auzit că este o problemă cu site-ul ministerului

Tudorel Toader: Tot ce am vorbit aseară e absolut valabil. Mai departe urmează procedura/ Am auzit că este o problemă cu site-ul ministerului

"Am auzit că este o problemă cu site-ul. Am intrat şi eu dimineaţă şi am văzut că nu funcţionează. Am întâlnire cu conducerea institutului de la Siracusa, acum la 9.00. Verificăm şi remediem. Tot ce am vorbit aseară este absolut valabil, cred că am explicat pe larg. Mai departe urmează procedura", a declarat ministrul Justiţiei.

Site-ul Ministerului Justiţiei s-a blocat, din nou, vineri dimineaţa, în jurul orei 7.00, situaţia fiind similară şi joi seara, după ce Tudorel Toader a anunţat că iniţiază procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA şi că va publica pe site raportul care stă la baza acestei solicitări.

Ministrul Justiţiei a declarat, joi seară, că va publica pe site-ul instituţiei pe care o conduce, just.ro, raportul referitor la activitatea managerială a DNA, document în baza căruia a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

La momentul transmiterii ştirii, site-ul ministerului Justiţiei este blocat.

În cele câteva ore în care a funcţionat, raportul nu a fost postat. De asemenea, deşi ministrul anunţa că publicul va avea acces la raport, acesta nu a fost făcut public până la ora transmiterii ştirii.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

"Pentru aceste fapte şi acte (n.r.: existente în raportul privind activitatea managerială a şefului DNA), de netolerat într-un stat de drept, în temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. Prezentul raport va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi către preşedintele României pentru a analiza şi decide în raport cu competenţele instituţionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

Acesta a mai afirmat că acţiunile Laurei Codruţa Kovesi pot pune în pericol însăşi activitatea instituţiei.

"DNA trebuie să continue să funcţioneze în mod legal. DNA nu se identifică cu procurorul şef ale cărui acţiuni au demonstrat că pot pune în pericol chiar instituţia pe care o conduce, prin comportament discreţionar, sfidarea Parlamentului, contestarea deciziilor CCR. Statul de drept este statul în care acţiunea fiecărei autorităţi publice este reglementată prin lege, se supune legii în spiritul valorilor democratice", a spus Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici