Turiştii se întorc acasă din minivacanţa de Sf. Maria| Traficul rutier s-a intensificat pe DN1 şi pe drumul de întoarcere de la mare

Traficul rutier pe drumul dinspre mare către Capitală este intens, bucureştenii care au petrecut minivacanţa de Sfânta Maria pe litoral întorcându-se acasă. Potrivit poliţiştilor, valorile de trafic ar putea să crească spre seară. De asemenea, circulaţia s-a intensificat, marţi la prânz, şi pe DN1 Ploieşti – Braşov, fiind aglomeraţie la Comarnic, pe sensul de urcare către Braşov, şi pe tronsonul Buşteni - Azuga.

438 afișări
Imaginea articolului Turiştii se întorc acasă din minivacanţa de Sf. Maria| Traficul rutier s-a intensificat pe DN1 şi pe drumul de întoarcere de la mare

Turiştii se întorc acasă | Traficul rutier s-a intensificat pe DN1, există aglomeraţie la Comarnic şi între Buşteni şi Azuga

„La acest moment, traficul este destul de aglomerat, dar nu sunt probleme de fluenţă. Viteza de circulaţie este mare, se circulă cu peste 100 de kilometri la oră fără nicio problemă. Nu avem probleme până la momentul acesta, dar dacă intervin accidente, noi o să intervenim cât mai repede, să putem să deblocăm autostrada, având în vedere volumul mare de trafic. În cazul unui accident se formează coloane. Avem foarte multe echipaje pe stradă, monitorizăm inclusiv cu elicopterul”, a declarat pentru Mediafax comisarul-şef George Grigore, de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.

15 echipaje de poliţie acţionează pe Autostrada Soarelui, însă numărul ar putea fi suplimentat dacă este necesar.

„Ne aşteptăm la valori de trafic mari, peste 30.000 de autovehicule pentru ziua de astăzi. Cum a fost, de fapt, şi sâmbătă. Atunci am avut un flux de 33.000 de vehicule pe sensul spre Constanţa. Până la această oră, nu au fost incidente importante şi sperăm nici să nu avem”, a mai spus comisarul-şef George Grigore.

Şi la staţia de taxare a crescut numărul maşinilor, situaţia fiind, momentan, sub control, potrivit poliţiştilor.

În minivacanţa de Sfânta Maria, poliţiştii au reţinut aproximativ 2000 de permise de conducere, fiind constatate peste 3000 de infracţiuni şi aplicate 30.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 11 milioane de lei, transmite IGPR.

"În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 23.104 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 176 pentru consum de alcool şi 8.240 pentru viteză neregulamentară. Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 350.472 de lei, au reţinut 1.994 de permise de conducere, dintre care 240 pentru consum de alcool şi 655 pentru viteză, fiind retrase 534 de certificate de înmatriculare auto", transmite Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei, valorile sunt în creştere DN1 Ploieşti – Braşov, traficul rutier fiind intens.

Pe sensul de urcare către Braşov, există aglomeraţie la Comarnic şi pe tronsonul Buşteni – Azuga.

Şoferii sunt sfătuiţi să respecte regulile de circulaţie şi să manifeste disciplină în trafic.

De asemenea, pentru evitarea ambuteiajelor, automobiliştii care doresc să se deplaseze pe ruta Ploieşti – Braşov pot lua în considerare traseul alternativ DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici