Udrea: MDRT va subvenţiona dobânzile la creditele pentru reabilitarea termică a locuinţelor

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, joi, că printr-o OUG se va putea realiza reabiltiarea termică a apartamentelor cu credite angajate de asociaţiile de locatari sau proprietari, garantate de stat şi cu dobânzi subvenţionate de Ministerul Dezvolării Regionale şi Turismului.

50 afișări
Imaginea articolului Udrea: MDRT va subvenţiona dobânzile la creditele pentru reabilitarea termică a locuinţelor

Udrea: MDRT va subvenţiona dobânzile la creditele pentru reabilitarea termică a locuinţelor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ministrul Dezvolării Regionale şi Turismului a declarat că la şedinţa organizaţiei PDL Bucureşti care s-a ţinut joi s-a discutat despre nevoia de a mediatiza, prin instituţia pe care o conduce, un proiect extrem de important al Guvernului, referitor la reabilitarea termică a locuinţelor.

Ea a spus că bugetul Ministerului nu acoperă nevoia acestui program, "care a devenit de succes anul trecut, în 2009".

Udrea a apreciat că, dacă programul ar continua în forma în care derulează în acest moment, ar înseamna ca cele aproximativ trei milioane de apartamente din România "să fie reabiltiate în 100 de ani".

"Ca urmare, am luat iniţiativa să propunem posibilitatea reabilitării termice atât a apartamentelor, cât şi a caselor pe pământ cu credite angajate de asociaţiile de proprietari sau chiar de proprietari, credite garantate de stat şi cu dobânzi subvenţionate de Ministerul Dezvolării Regionale şi Turismului. Această hotărâre s-a luat la nivelul guvernului printr-o ordonanţă de Guvern, ea se implementează în acest moment prin CEC şi urmează să avem un contract, o convenţie şi cu BCR. Aşteptăm şi alte bănci care să vină în acest proiect şi care vor acorda aceste credite pe termen de cinci ani către asociaţiile de proprietari sau proprietari, care doresc să-şi facă reabilitarea termică", a explicat Elena Udrea.

Ea arătat că este important ca această posibilitate să fie mediatizată şi să se facă întâlniri cu asociaţiile de proprietari, în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi înţeleg avantajul unei locuinţe reabilitate "mai ales atunci când vin facturile la întreţinere iarna".

În opinia lui Udrea, facturile de încălzire au scăzut foarte mult la locuinţele reabilitate.

"Ca urmare, am decis un calendar în care ne vom întâlni cu asociaţiile de proprietari la nivelul Bucureştiului începând cu prima săptămână din luna septembrie, câte două sectoare pe săptămână", a precizat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici