Udrea: Nu am dat aviz pentru PUZ la Mamaia. Staţiunea nu trebuie omorâtă din prea multă dezvoltare

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, că nu şi-a dat avizul pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia, ea reclamând că nu se mai oferă turiştilor posibilităţi de agrement şi relaxare, iar numărul construcţiilor ar continua să crească.

78 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu am dat aviz pentru PUZ la Mamaia. Staţiunea nu trebuie omorâtă din prea multă dezvoltare

Udrea: Nu am dat aviz pentru PUZ la Mamaia. Staţiunea nu trebuie omorâtă din prea multă dezvoltare (Imagine: Cristi_Cimpoes/Mediafax Foto)

"Nu am căzut de acord cu Consiliul Local Municipal, cu Primăria, asupra unor anumite coordonate cum ar fi gradul de ocupare a terenului, locul în care urmează să se construiască şi regimul de înălţime. Din punctul nostru de vedere, Mamaia trebuie să păstreze posibilitatea de a oferi turiştilor agrement şi relaxare, nu doar blocuri sau imobile cum sunt foarte multe în Mamaia", a declarat Udrea, vineri seară, la Constanţa.

Ea susţine că dacă se va menţine acest ritm de construcţie în staţiunea Mamaia turiştii nu vor mai avea acces la plajă.

"La o întrebare a mea cam unde ar trebui să-şi facă turiştii baie, dacă toată staţiunea urmează să fie ocupată de construcţii, mi s-a răspuns: «în piscina de pe terasă». Cred că lucrul acesta se poate face în Bucureşti. La mare oamenii vin nu să facă baie în piscina de pe terasă, ci să poată să stea la plajă şi să intre în mare. De aceea avem o viziune diferită faţă de cea a autorităţilor locale legată de cum trebuie să arate Mamaia în viitor. Încercăm să ne punem de acord. Nici nu vrem să oprim dezvoltarea staţiunii, dar pe de altă parte nu vrem să fie omorâtă staţiunea din prea multă dezvoltare", a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Udrea a mai precizat că autorităţile constănţene nu trebuie să modifice în totalitate PUZ-ul, ci trebuie să-i aducă anumite modificări.

"Putem discuta pe acest PUZ şi să-i facem modificările de rigoare", a adăugat Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici