ULTIMA ORĂ Raportul activităţii lui Lazăr a ajuns la CSM. Procurorul general va fi audiat pe 13 noiembrie

Raportul privind evaluarea activităţii lui Augustin Lazăr, a ajuns la CSM, joi, iar Secţia pentru procurori a stabilit ziua de 13 noiembrie pentru audierea procurorului general, urmând ca motivarea să fie emisă în data de 21 noiembrie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

531 afișări
Imaginea articolului ULTIMA ORĂ Raportul activităţii lui Lazăr a ajuns la CSM. Procurorul general va fi audiat pe 13 noiembrie

Raportul activităţii lui Lazăr a ajuns la CSM. Procurorul general va fi audiat pe 13 noiembrie

Secţia pentru procurori a CSM îl vor audia pe procurorul general, Augustin Lazăr, pe data de 13 noiembrie, urmând ca pe 21 noiembrie să fie emisă motivarea, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Raportul a ajuns joi dimineaţă la CSM.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

"Concluzia este aceea a necesităţii de revenire la normalitate. Asta înseamnă cunoaşterea şi respectarea competenţelor constituţionale, legale şi în acelaşi timp o interpretare şi aplicare a legii în baza principiului loialităţii constituţionale. Loialitatea e definită foarte coerent şi frumos printr-o bogată jurisprudenţă a CCR. Sigur că mai există o concluzie. Aceea de a rămâne în limitele, nu numai a competenţelor şi loialităţii, ci şi a bunei cuviinţe.Prin urmare, considerăm că actele şi faptele enumerate în raport, de netolerat în statul de drept, demostrează că activitatea lui Augustin Lazăr contravine obligaţiilor legale. În aceste condiţii nu ser mai poate susţine ocuparea funcţiei de conducere din cadrul Minsiterului Public", a anunţat, miercuri seară, ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a declarat că Augustin Lazăr trebuie revocat de la conducerea Parchetului General.

"Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Solicitarea va fi transmisă în seara asta către procurorii CSM în vederea analizei şi elaborării avizului consultativ, precum şi Preşedintelui României pentru a decide competenţele legale ce îi revin", a mai spus Toader.

La rândul său, la scurt timp după anunţul lui Tudorel Toader, procurorul general a făcut o declaraţie de presă.

Augustin Lazăr a spus că este nu îi este indiferent ce se întâmplă, dar a refuzat să dea detalii despre clasarea unui dosar al preşedintelui Iohannis, de care a vorbit ministrul.

"Cum să facă dosarele dacă la fiecare câteva luni se destructurează o echipă de profesionişti care lucrează? După câteva luni e destructurată. Şi această este o întâmplare, între ghilimele. Doresc să transmit un semnal ca oamenIi să aibă încredere în procurori. Constituţia e a noastră, a tuturor. Vom rămâne fideli spiritului Constituţiei, în sensul de a reprezenta drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Vă rog să scuzaţi starea emoţională, dar nu mi-e indiferent ce mi se întâmplă, mă simt într-un moment special al carierei mele şi al României. Iar făclia o să aibă surpriza trecând de la vechea generaţie la noua generaţie. Vom transmite făclia independenţei magistraţilor. Şi aşa să ne ajute Dumnezeu", a spus Augustin Lazăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici