Un alt caz Elodia: Bărbat din Neamţ, arestat pentru uciderea soţiei, deşi cadavrul nu a fost găsit

Un bărbat din judeţul Neamţ a fost arestat preventiv, luni, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, la propunerea procurorilor Parchetului General, el fiind acuzat că şi-a ucis fosta soţie, deşi cadavrul acesteia nu a fost găsit, după un an şi jumătate de la dispariţie.

249 afișări
Imaginea articolului Un alt caz Elodia: Bărbat din Neamţ, arestat pentru uciderea soţiei, deşi cadavrul nu a fost găsit

Un alt caz Elodia: Bărbat din Neamţ, arestat pentru uciderea soţiei, deşi cadavrul nu a fost găsit (Imagine: Shutterstock)

Costel Narcis Ţuţuianu este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PIICJ) pentru omor calificat, profanare de morminte, furt calificat, fals în declaraţii şi dare de mită.

Bărbatul este acuzat de procurori că şi-a ucis fosta soţie (Ramonei Pruteanu - 24 de ani), deşi corpul acesteia încă nu a fost găsit.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de Parchetul General, la 24 ianuarie 2012, mama Ramonei Pruteanu a anunţat că tânăra a dispărut cu două zile înainte.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că victima a fost văzută ultima oară de mai mulţi martori, în seara de 22 ianuarie 2012, în jurul orei 18:30, pe podul pietonal care asigura accesul din Drumul Judeţean Bicaz - Lacul Roşu în satul Poiana, comuna Taşca, judeţul Neamţ. Atunci, doi colegi au condus-o cu maşina de la serviciu spre casă, lăsând-o la aproximativ 200 de metri de locuinţă.

"Înainte de plecarea de la locul de muncă, dar şi pe traseul spre domiciliu, victima a păstrat contact telefonic permanent cu mama sa", se arată într-un comunicat al PIICJ.

Ramona Pruteanu are un copil minor, iar începând din 2008 a convieţuit cu un Costel Narcis Ţuţuianu la domiciliul părinţilor ei. La începutul lui 2009, cei doi s-au căsătorit, iar în cursul anului 2011 au divorţat, "procedură care atrage şi partajarea bunurilor comune, cel mai important fiind o casă de locuit", se precizează unui comunicat al Poliţiei Române.

"Probatoriul administrat a mai relevat că relaţia dintre inculpat şi victimă era, în ultimul timp, tensionată, ca urmare a discuţiilor în contradictoriu purtate cu privire la partajarea unui imobil construit de cei doi soţi în timpul căsătoriei. De altfel, pentru a preîntâmpina partajarea imobilului, în luna mai 2011, inculpatul Ţuţuianu Costel Narcis a vândut mamei sale, anterior desfacerii căsătoriei, imobilul în cauză, declarând în fals în faţa notarului că este necăsătorit, deşi căsătoria a fost desfăcută câteva luni mai târziu, respectiv în luna noiembrie 2011", se mai arată în comunicatul PIICJ.

Potrivit documentului citat, de la data sesizării dispariţiei, în cauză au fost efectuate cercetări care au dus la eliminarea unor persoane din cercul de suspecţi şi la înlăturarea unor variante de anchetă constând în dispariţia voluntară a victimei, decesul accidental cu cadavru nedescoperit, traficarea victimei etc.

Poliţiştii au căutat corpului victimei pe arii extinse, prin metode diverse, însă nu l-au găsit.

Din datele rezultate din anchetă, spun poliţiştii, au rezultat indicii că tânăra nu ar fi părăsit de bună voie copilul pe care îl avea în îngrijire, fapt care, coroborat şi cu celelalte mijloace de probă ştiinţifice, a condus la concluzia că aceasta nu mai este în viaţă.

Încă de la început, suspect de comiterea faptei a fost Narcis Costel Ţuţuianu, fostul soţ al victimei, care, în februarie 2012, a fost testat la poligraf şi a manifestat "modificări ale stresului emoţional corespunzătoare comportamentului simulat", susţin anchetatorii.

Potrivit PIICJ, inculpatul, după ce expertul criminalist i-a adus la cunoştinţă concluziile constatării tehnico-ştiinţifice, i-a promis acestuia o sumă de bani expertului, pentru a consemna în raport scris concluzii contrare celor rezultate din testare.

Anchetatorii au mai stabilit şi că, în mai 2012, Ţuţuianu a amanetat o brăţară din aur aparţinând victimei, bijuterie recunoscută de persoanele din anturajul acesteia, care au confirmat faptul că aceasta era purtată permanent, inclusiv în seara dispariţiei.

Dosarul a fost preluat în ianuarie 2013, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PIICJ.

Cazul este asemănător cu cel al Elodiei Ghinescu - avocata dispărută de acasă la sfârşitul lui august 2007. Soţul acesteia, Cristian Cioacă, pe atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei, cu Cioacă drept principal suspect, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, la două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov, au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.

Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru omor calificat şi profanare de morminte. El se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici