Un avion de 3.629 kg a zburat fără pilot la manşă. Când a avut loc premiera

Unul dintre cele mai utilizate avioane cargo din lume a efectuat pentru prima dată un zbor întreg, fără să aibă pe cineva la bord.

361 afișări
Imaginea articolului Un avion de 3.629 kg a zburat fără pilot la manşă. Când a avut loc premiera

Zborul, care a durat aproximativ 12 minute în total, a plecat de pe aeroportul Hollister din California de Nord şi a fost operat de Reliable Robotics, care a lucrează din 2019 la un sistem de zbor semi-automat în care avionul este controlat de la distanţă de un pilot.

Compania a anunţat recent că zborul de 50 de mile (aproximativ 80 km) a avut loc în noiembrie. Aeronava era un aparat Cessna Caravan, o aeronavă robustă, cu un singur motor. „Cessna a produs 3.000 de caravane: este cea mai populară aeronavă de marfă despre care nu aţi auzit niciodată”, spune Robert Rose, CEO al Reliable Robotics.

„Provocarea acestei aeronave este că zboară la altitudini mai mici şi în condiţii meteorologice mai nefavorabile decât multe avioane mari. Din acest motiv, operarea acesteia este mult periculoasă şi automatizarea va contribui în mare măsură la îmbunătăţirea siguranţei acestor operaţiuni”, continuă Rose.

Firma de consultanţă AviationValues ​​a declarat pentru CNN că în prezent există 900 de caravane în serviciu activ, iar FedEx – care foloseşte acest tip de aeronave din 1985 – este cel mai mare operator, cu aproximativ 200 de exemplare.

Reliable Robotics lucrează acum cu Federal Aviation Administration pentru a-şi certifica tehnologia pentru operaţiuni comerciale şi se aşteaptă ca procesul să fie finalizat în doar doi ani.

Aeronava are o capacitate maximă de greutate la decolare de 3.629 kg

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zbor,
pilot,
cessna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici