Un băieţel de cinci luni a murit din cauza RUJEOLEI, numărul deceselor a ajuns la 34

Un băieţel de cinci luni din judeţul Neamţ a murit din cauza rujeolei, numărul deceselor datorate acestei boli ajungând astfel la 34, potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional pentru Sănătate Publică.

972 afișări
Imaginea articolului Un băieţel de cinci luni a murit din cauza RUJEOLEI, numărul deceselor a ajuns la 34

Un băieţel de cinci luni a murit din cauza RUJEOLEI, numărul deceselor a ajuns la 34

Cel de-al 34-lea deces a survenit la un copil cu anemie, în vârstă de 5 luni, din judeţul Neamţ. Copilul a fost confirmat cu rujeolă prin izolare virală pe 4 septembrie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Totodată, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 9.104, fiind înregistrate 122 de cazuri noi în ultima săptămână.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, de la demararea campaniei de vaccinare, au fost imunizaţi 67.000 de copii, 40.000 nefiind găsiţi la domiciliu, în timp ce rata de refuz a vaccinării a fost de 12%. Legea vaccinării a fost aprobată de către Guvern şi urmează să fie dezbătută de către Parlament.

Potrivit proiectului Legii vaccinării, părinţii au obligaţia de a se prezenta la medicul de familie, chiar dacă refuză vaccinarea copilului, caz în care riscă să fie audiaţi de Comisia judeţeană de vaccinare, în caz contrar amenzile ajungând şi la 10.000 de lei, potrivit proiectului Legii vaccinării.

„Părinţii şi celelalte persoane responsabile de creşterea şi educarea copilului au următoarele obligaţii: a) să asigure prezentarea copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei în cazul vaccinărilor obligatorii; b) să se prezinte în cazul în care sunt convocaţi de Comisia Judeţeană de Vaccinare sau a cea a Municipiului Bucureşti”, reiese din art.68 al proiectului pentru legea vaccinării.

Aceeaşi sumă de bani ar putea primi amendă şi medicii de familie, care nu respectă prevederile legale, de exemplu, dacă nu oferă informaţii corecte părintelui sau dacă nu asigură confidenţialitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici