Un cioban a fost atacat de un urs în Harghita: are zece muşcături şi a fost internat la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc

Ciobanul de 20 de ani de la o stână din apropierea localităţii Plăieşii de Jos, judeţul Harghita, care a fost atacat de un urs vineri dimineaţă are zece muşcături şi a fost dus la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc, fiind internat la secţia de chirurgie.

332 afișări
Imaginea articolului Un cioban a fost atacat de un urs în Harghita: are zece muşcături şi a fost internat la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc

Un cioban a fost rănit după ce a fost atacat de un urs, în Harghita (Imagine: Shutterstock)

Ciobanul a fost dus cu ambulanţa la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, iar medicii au decis ca tânărul să fie trimis la secţia de chirurgie.

Medicul Dan Ionescu de la secţia de chirurgie a declarat că tânărul are zece muşcături şi răni provocate de ghearele animalului în zona feselor şi a coapselor, precum şi o plagă facială.

Ionescu a spus că nu este nevoie de o intervenţie chirurgicală în cazul tânărului şi că după ce va primi îngrijiri va fi transferat la Spitalul de Boli Contagioase din Şumuleu, pentru tratament antirabic.

Potrivit sursei citate, tânărul va rămâne internat aproximativ şase zile.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc, a declarat că ciobanul i-a povestit că se afla la stână împreună cu un alt oier, în vârstă de 69 de ani, în momentul în care au fost atacaţi de doi urşi. Tânărul a încercat să îl alunge pe unul dintre urşi, moment în care acesta l-a atacat.

Potrivit sursei citate, câinii de la stână au atacat celălalt animal şi după ce au reuşit să îl izgonească s-au îndreptat către ursul care l-a atacat pe cioban, reuşind să îl scape pe acesta din ghearele animalului.

Tânărul a mai povestit că norocul lui a fost că era împreună cu celălalt oier, care a avut telefon mobil şi a putut anunţa incidentul la 112 şi care l-a cărat în spate un kilometru până la locul în care a putut să ajungă ambulanţa.

Pe de altă parte, în zona în care a fost atacat ciobanul se află reprezentanţi ai Poliţiei, pădurari, jandarmi care fac cercetări la faţa locului.

Potrivit localnicilor, ursul a mai atacat vaci şi oi.

Ciobanul în vârstă de 20 de ani de la o stână din apropierea localităţii Plăieşii de Jos, judeţul Harghita, a fost atacat de un urs vineri dimineaţă, tânărul fiind rănit la picioare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat vineri că un cioban a sunat la 112, solicitând ajutor întrucât a fost atacat de un urs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici