Un concert şi o vizită la TVR marchează 25 de ani de la revenirea în România a principesei Margareta

Familia Regală va organiza mai multe evenimente, sâmbătă şi duminică, între care un concert de gală, o ceremonie de decorări şi o vizită în studioul Revoluţiei de la TVR, pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la întoarcerea primului membru regal - principesa moştenitoare Margareta - în România.

180 afișări
Imaginea articolului Un concert şi o vizită la TVR marchează 25 de ani de la revenirea în România a principesei Margareta

Un concert şi o vizită la TVR marchează 25 de ani de la revenirea în România a principesei Margareta (Imagine: Mugur Vizireanu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, principesa moştenitoare Margareta împlineşte, duminică, 25 de ani de la întoarcerea în ţară.

Pe 18 ianuarie 1990, păşea pe pământ românesc primul membru al Familiei Regale (principesa moştenitoare Margareta), după o întrerupere de 42 de ani. În acea zi, la ora 15.00, avionul de Geneva aducea la Bucureşti pe principesa Margareta, însoţită de sora sa, Principesa Sofia.

Regele Mihai a încredinţat primei sale fiice, principesa moştenitoare Margareta, misiunea de a-l reprezenta în România, pentru prima oară de la plecarea în exil, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 1948.

Cu această ocazie, Casa Regelui Mihai organizează, sâmbătă şi duminică, "o serie de evenimente dedicate celebrării acestui important sfert de veac al Coroanei în serviciul Naţiunii".

Alături de principesa Margareta şi principele Radu se vor afla principesa Sofia, principesa Maria, principele Nicolae, precum şi, în calitate de invitat special, principele Lorenz al Belgiei.

Vor fi prezenţi la eveniment invitaţi din România şi din Marea Britanie, SUA, Franţa, Elveţia, Belgia, Rusia, Olanda, Spania, personalităţi care au susţinut idealurile şi proiectele Familiei Regale a României.

Astfel, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează Ziua Porţilor Deschise, cu ocazia celebrării a 25 de ani de activitate, sâmbătă, între orele 13.00 - 17.00, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", sala Gheorghe Focşa. Principesa Margareta se va alătura, la ora 18.00, beneficiarilor şi voluntarilor fundaţiei. Alături de aceasta se vor afla surorile sale principesa Sofia şi principesa Maria.

În aceeaşi zi, Palatul Elisabeta va găzdui, la ora 19.00, seara dedicată celor 25 de ani de activitate ai Fundaţiei Principesa Margareta a României. Vor lua parte principesa Margareta, Principele Radu, precum şi principesa Sofia şi principesa Maria. La eveniment vor participa colaboratori şi susţinători ai fundaţiei şi proiectelor acesteia.

Principesa Margareta va decora, în numele Regelui Mihai, duminică, o serie de personalităţi din România, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Elveţia. Ceremonia de decorare va avea loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, începând cu ora 10.00. Alături de Principesa Margareta se vor afla principele Radu, principesa Sofia şi principesa Maria.

Totodată, principesa moştenitoare Margareta va vizita, la ora 11.00, alături de personalităţi din străinătate, studioul 4 al Televiziunii Române, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989. Alături de principesa Margareta se vor afla principesa Sofia şi principesa Maria.

Principesa moştenitoare şi principele Radu vor lua parte în cursul serii, la ora 18.00, la un concert de gală la Ateneul Român. Alături de aceştia vor fi principesa Sofia, principesa Maria, principele Nicolae şi principele Lorenz al Belgiei. Concertul va fi susţinut de Camerata Regală, violonistul Remus Azoiţei şi Corul Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta lui Horia Andreescu.

Seara se va încheia cu un dineu oficial găzduit de Palatul CEC, la ora 20.00, în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu. Alături de aceştia vor fi principesa Sofia, principesa Maria, principele Nicolae şi principele Lorenz al Belgiei.

La dineu vor lua parte două sute de invitaţi, personalităţi din străinătate, dar şi reprezentanţi ai tuturor domeniilor societăţii româneşti, care au susţinut Familia Regală în ultimii 25 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici