Un copil din Galaţi, diagnosticat cu înfundare craniană, va fi dus cu elicopterul în Capitală

Un copil născut joi, în maternitatea Spitalului Judeţean Galaţi, va fi dus cu un elicopter la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, după ce a fost diagnosticat cu înfundare craniană parietală, asociată cu edem cerebral, până acum nefiind clare cauzele care au produs deformarea.craniului copilului.

178 afișări
Imaginea articolului Un copil din Galaţi, diagnosticat cu înfundare craniană, va fi dus cu elicopterul în Capitală

Un copil din Galaţi, diagnosticat cu înfundare craniană, va fi dus cu elicopterul în Capitală (Imagine: Shutterstock)

Managerul general al Spitalului Judeţean "Sfântul Aposton Andrei" din Galaţi, Mihaela Debita, a declarat că acest copil s-a născut la 37 de săptămâni şi cântărea la naştere 3.100 de grame, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Fiind examinat imediat după naştere de către neonatolog, s-a constatat că acest nou-născut prezenta o înfundare parietală dreaptă. S-a constatat şi prezenţa unui edem cerebral asociat", a declarat dr. Debita în conferinţa de presă.

Întrebată dacă acest copil s-a născut cu problema respectivă sau dacă această problemă a apărut după naştere, medicul a răspuns că nu poate spune cu certitudine, dar că există varinta ca situaţia să fi apărut la manevrele de extragere.

"Vom discuta cu specialiştii şi vom vedea ce s-a întâmplat. Vom proceda în aşa fel încât să nu existe nicio suspiciune şi vom cere părerea experţilor. Pentru noi, foarte important a fost, deocamdată, să rezolvăm problema copilului şi să încercăm să îl transferăm la un spital din Bucureşti", a declarat directorul spitalului din Galaţi, fără să ofere alte date legate de felul în care a fost posibil ca nou-născutul să sufere acea înfundare a craniunui.

Medicii susţin că părinţii copilului nu doresc ca identitatea lor să fie aflată şi până în acest moment nu a fost declanşată oficial o anchetă a Coleciului Medicilor sau a conducerii unităţii spitaliceşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici