Un deputat USR suspectează o achiziţie de vaccinuri antigripale greşită şi anunţă că va sesiza DNA

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat că va sesiza DNA cu privire la o achiziţie de 700.000 de euro efectuată de Ministerul Sănătăţii pentru vaccinuri antigripale. Ungureanu afirmă că vaccinurile au fost cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitaţie din luna martie.

1493 afișări
Imaginea articolului Un deputat USR suspectează o achiziţie de vaccinuri antigripale greşită şi anunţă că va sesiza DNA

Un deputat USR anunţă că va sesiza DNA pentru o achiziţie de vaccinuri antigripale de către Ministerul Sănătăţii. Ce fapte reclamă

"700.000 de euro au fost aruncate pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătăţii, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriaşă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitaţie organizată în luna martie a acestui an. Funcţionari din Ministerul Sănătăţii au decis în mod ilegal achiziţionarea a 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni- 3 ani! Până în luna septembrie au fost livrate deja 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menţionată. (...) Voi sesiza aceste fapte penale, cu consecinţe deosebit de grave, Direcţiei Naţionale Anticorupţie!", a scris, sâmbătă, pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

Deputatul sesizează faptul că Ministerul Sănătăţii a cumpărat un vaccin care poate fi administrat persoanelor dintr-o grupă de vârstă diferită decât cea prevăzută în caietul de sarcini.

"Ministerul Sănătăţii a generat o licitaţie pentru cumpărarea de vaccin antigripal tetravalent, prin acord cadru, în luna martie a anului 2019. Acordul cadru are o durată de 4 ani şi Ministerul Sănătăţii urma să cumpere în 4 ani o cantitate de aproximativ 8 milioane de doze! Toate bune şi frumoase până aici, numai că, Ministerul Sănătăţii, a achiziţionat un vaccin care nu corespunde cu cerinţele din caietul de sarcini! Mai precis, în loc să achiziţioneaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni - 64 ani, aşa cum este recomandat de OMS şi cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătăţii condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani în sus...", a notat acesta.

Emanuel Ungureanu a transmis că această achiziţie a fost realizată cu încălcarea legii şi cu "tăcerea complice" a ministrului Sorina Pintea.

"Direcţia Generală de Asistenţă Medicală din Ministerul Sănătăţii este responsabilă direct de această gravă eroare. Această structură din Ministerul Sănătăţii este condusă de o doamnă care poartă numele de Amalia Şerban, o apropiată a Sorinei Pintea. Pe toată perioada mandatului, doamna Sorina Pintea, a fost interesată mai mult de efectuarea unor exerciţii de imagine greţoase decât de rezolvarea unor grave probleme din sistemul sanitar. Sunt convins că, în scurt timp, vom afla şi alte nereguli grave care s-au produs în timpul mandatului doamnei Pintea. Incompetenţa, indolenţa şi corupţia, ucid!", mai arată mesajul publicat de Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici