Un girocopter s-a prăbuşit în judeţul Harghita, iar pilotul a murit. Pilotul a raportat probleme la rotor, imediat după decolare

Un girocopter s-a prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Harghita, la ieşirea din municipiul Odorheiu Secuiesc spre Lupeni, iar pilotul aparatului de zbor a murit, potrivit ISU Harghita.

7679 afișări
Imaginea articolului Un girocopter s-a prăbuşit în judeţul Harghita, iar pilotul a murit. Pilotul a raportat probleme la rotor, imediat după decolare

Un girocopter s-a prăbuşit în judeţul Harghita, iar pilotul a murit

UPDATE - Pilotul girocopterului prăbuşit a raportat prietenilor probleme la rotor, imediat după decolare

Pilotul girocopterului care s-a prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Harghita şi-a anunţat prietenii alături de care zbura, la doar 30 de secunde de la decolare, că aparatul său are probleme la rotor, cerând eliberarea urgentă a pistei, pentru a putea ateriza, afirmă unul dintre prietenii săi.

Pilotul a decolat, sâmbătă dimineaţa, alături de alţi prieteni, fiecare cu aparatul său de zbor, de pe aerodromul din apropiere de Odorheiu Secuiesc, intenţionând să se îndrepte spre Ghindari, judeţul Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Lupu, unul dintre cei care îl însoţeau, a declarat presei că au decolat la ora 10.30, iar după doar 30 de secunde i-a anunţat că are probleme la rotor, cerând să fie eliberată urgent pista pentru a putea ateriza.

"Am întors să-l văd, dacă aterizează ok, şi l-am văzut căzând aici, un nor de fum şi asta a fost", a povestit prietenul pilotului care a murit.

El a adăugat că zburau împreună de aproape un an şi că niciodată nu s-a întâmplat să aibă probleme.

El a mai spus că aparatul de zbor era nou şi că pilotul îl verificase cu 20 de minute înainte de decolare, inclusiv rotorul.

De asemenea, el a afirmat că la momentul decolării condiţiile de zbor erau bune, era vizibilitate şi nu ploua.

Potrivit unor surse judiciare, girocopterul era pilotat de Alin Neagoe, de 39 de ani, din Bucureşti.

Aceleaşi surse precizează că elicopterul de mici dimensiuni era înmatriculat în Polonia.

Potrivit primelor informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, accidentul s-a produs la patru kilometri de Odorheiu Secuiesc, la o distanţă de 100-150 de metri de DN 13A, autorităţile fiind anunţate prin 112 la ora 10.44.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, aparatul de zbor de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o zonă împădurită şi a luat foc la impactul cu solul. Pilotul, în vârstă de 39 de ani, a murit.

Acolo au ajuns echipaje ale ISU Harghita, ale Jandarmeriei şi ale SMURD.

Conform comunicatului MAI, primii pompieri care au ajuns la locul accidentului au stins incendiul şi au constatat că la bordul aparatului de zbor, de tip girocopter, era o singură persoană, care în urma prăbuşirii a decedat. Aparatul de zbor era privat, iar pilotul în vârstă de 39 de ani a fost identificat de către autorităţi.

La locul accidentului sunt aşteptaţi şi criminaliştii pentru a stabili împrejurările şi cauzele producerii acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici