Un ieşean acuzat că a introdus în România patru kilograme de canabis a fost reţinut

Un ieşean de 36 de ani, acuzat că a introdus în România patru kilograme de canabis, a fost reţinut de către procurorii DIICOT Iaşi pentru trafic de droguri de risc şi introducere în ţară, fără drept, a drogurilor de risc, precum şi finanţarea săvârşirii celor două infracţiuni.

79 afișări
Imaginea articolului Un ieşean acuzat că a introdus în România patru kilograme de canabis a fost reţinut

Un ieşean acuzat că a introdus în România patru kilograme de canabis a fost reţinut

"Din materialul probatoriu administrat în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpatul a comis infracţiunile pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală în data de 11 mai 2014. În fapt, s-a reţinut că în perioada februarie 2013 - ianuarie 2014, Velea Cosntantin a finanţat deplasarea în străinătate a legăturilor sale infracţionale, în scopul procurării din Olanda a cantităţii de circa patru kilograme de canabis, activitate infracţională la care a participat în mod personal în cursul lunilor decembrie 2013 şi ianuarie 2014", arată procurorii DIICOT într-un comunicat remis presei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceştia au mai precizat că în privinţa bărbatului există suspiciuni că ar fi finanţat şi coordonat achiziţionarea drogurilor de la dealeri din Olanda, cât şi introducerea în ţară a cantităţilor respective de către două alte persoane, Mihai Pintilii, cunoscut şi sub numele de Mişu, şi Iulian Iorga, cunoscut drept Olandezul. Aceştia doi au fost trimişi deja în judecată de către DIICOT Iaşi în 17 iunie 2013 şi 15 aprilie 2014.

"Drogurile au fost introduse în ţară prin intermediul societăţilor de transport persoane şi coletărie, ascunse în colete, o parte dintre substanţele interzise fiind comercializate în municipiul Iaşi de către alte legături infracţionale ale inculpatului Constantin Velea, iar altă parte, totalizând 2.838,6 grame de canabis, fiind interceptată de către organele de urmărire penală cu ocazia prinderii în flagrant a inculpaţilor Mihai Pintilii şi Iulian Iorga", mai precizează procurorii.

Constantin Velea a fost reţinut şi prezentat, luni, Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici