Un nou caz „Sorina”, la Caraş-Severin: Preluarea unei fetiţe de la asistentul maternal, suspendată momentan

Preluarea unei fetiţe de 7 ani, dată în adopţie unei familii, dar crescută de un asistent maternal în Caraş-Severin, a fost suspendată, după ce mai mulţi oameni s-au strâns în faţa casei în care e crescută copila.

1014 afișări
Imaginea articolului Un nou caz „Sorina”, la Caraş-Severin: Preluarea unei fetiţe de la asistentul maternal, suspendată momentan

Un nou caz „Sorina”, la Caraş-Severin: Preluarea unei fetiţe de la asistentul maternal, suspendată momentan

Gabriela, o fetiţă de 7 ani, crescută de la vârsta de un an de un asistent maternal din localitatea Bocşa, judeţul Caraş Severin, trebuie să meargă la o familie care a adoptat-o recent. Asistentul maternal care a crescut-o refuză însă să o predea. Executorul judecătoresc ar putea veni oricând să ia fetiţa, în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive.

La locuinţa asistentului maternal s-au adunat miercuri mai multe persoane, după ce executorul judecătoresc a anunţat că vine să ia fata.

„Nu se poate să mergem cu aşa... cu bocancii în sufletul unui copil, să trecem peste cadavru”, declară Cornelia Miloş, femeia care o creşte pe Gabriela de aproximativ 6 ani.

Oamenii spun că familia adoptivă nu s-a interesat de soarta copilei nici când aceasta a fost în spital. Mai mult, conform unei sentinţe judecătoreşti din luna septembrie, familia Miloş ar trebui să plătească familiei adoptive daune pentru fiecare în care a ţinut copila.

„Ne-au băgat la un articol, nu ştiu care, să plătim 500 de lei familiei. Păi, cred că familia vrea să facă o avere pe spatele nostru. Dacă îi interesa copilul, ca atare şi mama avea un instinct matern, cum nu-l are, cred că venea vreodată în dosul spitalului şi ar fi zis <dom’ne, ce se întâmplă cu fetiţa asta? Cum a decurs? Ce putem face pentru fetiţa asta?> N-a manifestat niciun fel de interes”, a spus Cornelia Miloş.

Oamenii au stat mai mult timp în faţa casei, însă executorul nu a venit, cel mai probabil pentru a dezmorţi tensiunea creată. În cele din urmă, executarea a fost amânată la cererea familiei adoptive, a declarat Oana Glăvan, reprezentant al DGASPC Caraş Severin.

„Vă asigurăm de faptul că Direcţia Generală de Asitenţă Socială şi Protecţia Copilului va depune, în continuare, toate diligenţele în ceea ce priveşte interesul suprem al copilului”, a spus aceasta.

Potrivit autorităţilor, procedura de executare va fi reluată într-o altă zi, dacă familia maternală nu predă de bună voie fetiţa.

Fetiţa a ajuns în casa familiei Miloş când avea un an. Ea a fost repatizată de DGASPC Caraş Severin lui Adrian Miloş, angajat ca asistent maternal. Familia Miloş are 9 copii naturali şi a crescut două fetiţe luate în plasament. Pe una dintre ele a adoptat-o în urmă cu mai mulţi ani, iar asistentul maternal spune că şi pe Gabriela vrea să o adopte. A şi început procedurile legale, însă când a depus cererea la DGASPC, fetiţa era deja în proces de adopţie.

Apoi, copila a fost câştigată, în instanţă, de o altă familie.

În vara acestui an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin arăta, într-un comunicat de presă, că fetiţa se află în grija asistentului maternal profesionist din oraşul Bocşa de la vârsta de un an şi două luni. Reprezentanţii instituţiei susţineau atunci că asistentul maternal a declarat în scris că nu doreşte să adopte fetiţa.

Tot în vara acestui an, Sorina, fetiţa din Baia de Aramă al cărei caz a fost intens mediatizat după ce a fost luată cu forţa de un procuror din casa în care a crescut, a părăsit România împreună cu părinţii adoptivi.

Taguri:
fetiţă,
adopţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici