Un nou incident neplăcut pe plaja terapeutică din Mamaia, după ce au fost FURATE tobele africane. Masa de pictură şi olărit a fost ocupată de turişti de ocazie

Masa de pictură şi olărit de pe plaja terapeutică, destinată tuturor categoriilor de persoane cu dizabilităţi, din Mamaia, a fost ocupată de turişti care s-au urcat pe ea pentru a se bronza, deşi spaţiul era inscripţionat, iar plaja destinată turiştilor era goală.

956 afișări
Imaginea articolului Un nou incident neplăcut pe plaja terapeutică din Mamaia, după ce au fost FURATE tobele africane. Masa de pictură şi olărit a fost ocupată de turişti de ocazie

Masa de pictură şi olărit de pe plaja terapeutică din Mamaia, ocupată de turişti de ocazie

Cazul a fost semnalat de realizatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Geamănaru, preşedintele Centrului Psihologic „marea Neagră”. Acesta a postat fotografii pe facebook cu turişti care stau să se bronzeze pe masa de pictură şi olărit a plajei terapeutice.

„Români lipsiţi de prejudecăţi #PlajaTerapeutică. Acel moment când plaja este complet goală şi tu alegi să te sui pe masa de pictură şi olărit pentru a te bronza. Spaţiul este delimitat şi inscripţionat. Este uşor de înţeles pentru orice turist la ce foloseşte respectiva masă. Greu de găsit o explicaţie logică: să ai tot nisipul şi plaja la dispoziţie doar pentru tine şi tu să alegi să faci plajă pe nişte scânduri”, a scris Geamănaru.

Acesta spune că gestul turiştilor care s-au urcat pe masă reprezintă „un record grey de egalat”.

„Să străbaţi sute de km, să plăteşti o mulţime de bani, să aştepţi un an de zile concediul la mare şi la final când ai ajuns pe litoral să te urci pe masa de terapie a copiilor cu nevoi speciale. Cu adevărat un record greu de egalat”, a mai spus psihologul, care a dat, totuşi şi vestea bună: „Masa a rezistat”.

Plaja terapeutică accesibilizată pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi funcţionează din acest sezon estival în staţiunea Mamaia, fiind dotată cu o rampă de acces, dar şi cu un ponton plutitor şi fotoliile mobile. Iniţiativa aparţine Centrului Psihologic „Marea Neagră”, iar plaja, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, se află dispusă în zona Cazino, lângă pontonul vechi al staţiunii, şi este, potrivit reprezentanţilor centrului, „o plajă senzorială care se adresează celor cinci simţuri umane ce sunt stimulate astfel în mod direct”.

Turiştii aflaţi pe această plajă se pot relaxa într-o zona specială destinată cearceafurilor. Având în vedere caracterul terapeutic al acestei zone, pe tot cuprinsul plajei nu au fost amplasate şezlonguri pentru a permite vizitatorilor să se bucure de nisip.

Un punct de atracţie al plajei este pontonul plutitor instalat la malul mării, element ce atrage ca un magnet toţi copiii aflaţi pe plajă, fiind un loc de joacă perfect.

Accesul pe tot sectorul de sectorul de plajă şi participarea la ateliere este gratuită, nu se percepe nicio taxa pentru niciun atelier organizat pe această plajă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici