Un pacient cu arsuri grave, trimis la Bucureşti. La Iaşi nu mai sunt paturi pentru mari arşi

Un bărbat de 47 de ani, cu arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului, a fost transferat, marţi, la Spitalul Floreasca, din Capitală, în stare gravă, din cauză că la Iaşi nu mai sunt locuri pentru marii arşi.

191 afișări
Imaginea articolului Un pacient cu arsuri grave, trimis la Bucureşti. La Iaşi nu mai sunt paturi pentru mari arşi

Un pacient cu arsuri grave, trimis la Bucureşti. La Iaşi nu mai sunt paturi pentru mari arşi

În Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, singura clinică din zona Moldovei care poate trata pacienţi cu arsuri de peste 30 la sută din suprafaţa corporală au fost internaţi numai în ultima săptămână aproximativ 10 persoane cu arsuri de diferite grade.

Luni seara, salvatorii ieşeni au intervenit la un incendiu într-o casă, unde un bărbat de 47 ani, băut, a fost surprins de flăcări, sub pătură.

„Era cu etilism acut, ardea căzut din pat, cu pătura pe el. A fost evaluat în UPU, are arsuri pe 25% suprafaţă corporală şi este intubat şi ventilat mecanic”, a spus dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Bărbatul a fost transferul cu elicopterul SMURD Iaşi către Spitalul Floreasca, din Capitală, după ce s-a primit aviz.

În Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Iaşi, singura din zona Moldovei, sunt 5 paturi destinate tratamentului pacientului considerat mare ars.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici