Un paraşutist în vârstă de 27 de ani a murit după ce a căzut de la 3.000 de metri. El avea 400 de salturi la activ - FOTO

Un paraşutist în vârstă de 27 de ani din Cluj-Napoca a murit, sâmbătă, în zona aerodromului Luncani, judeţul Cluj, după ce a căzut de la o înălţime de 3.000 de metri, iar paraşuta nu i s-ar fi deschis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

16594 afișări
Imaginea articolului Un paraşutist în vârstă de 27 de ani a murit după ce a căzut de la 3.000 de metri. El avea 400 de salturi la activ - FOTO

Un paraşutist în vârstă de 27 de ani a murit după ce a căzut de la 3.000 de metri. El avea 400 de salturi la activ

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

”Un paraşutist în vârstă de 27 de ani din Cluj-Napoca a murit, sâmbătă, în zona aerodromului Luncani, în urma unui salt cu paraşuta din avion. Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a spus Graur.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că paraşutistul ar fi căzut de la o înălţime de 3.000 de metri, după ce nu i s-ar fi deschis paraşuta.

”A murit la impactul cu solul. Victima făcea paraşutism în cadrul aerodromului Luncani”, au spus sursele citate.

Cluj: Paraşutistul care a murit avea 400 de salturi la activ

Paraşutistul care a murit, sâmbătă, în zona aerodromului Luncani, judeţul Cluj, Vlad Lupaş, avea 400 de salturi la activ, iar conform primelor informaţii se pare că paraşuta de rezervă i s-a deschis accidental în timp ce se afla în avion, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instructorul de paraşutism Doru Baciu, care se afla în avion cu Vlad Lupaş, a declarat, sâmbătă, presei, că tânărul care a murit făcea paraşutism din anul 2010.

”Din 2010 s-a apucat şi avea circa 400 de salturi la activ. În timpul zborului de sâmbătă i s-a deschis paraşuta de rezervă pe nepregătite în timp ce se afla în avion, l-a atras afară şi s-a agăţat de aripa avionului. Cred că l-a depăşit situaţia. Paraşuta principală nu s-a deschis”, a spus Baciu.

Acesta a adăugat că, în urmă cu doi ani, a păţit un incident similar, dar a reuşit să se redreseze şi să ajungă cu bine la sol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici