Un precedent periculos. DIICOT i-ar băga pe jurnaliştii Sky News la „siguranţă naţională”. Ioana Avădani: „Este o reacţie excesivă”

Furia publică stârnită de inadvertenţele evidente cu realitatea, din materialul cu presupusul trafic de arme din România, prezentat de Sky News, prin corespondentul său Stuart Ramsay, alunecă pe panta penală, dar într-o direcţie care s-ar putea dovedi periculoasă pentru jurnalism şi libertatea de exprimare, notează jurnaliştii de la Gândul.

6317 afișări
Imaginea articolului Un precedent periculos. DIICOT i-ar băga pe jurnaliştii Sky News la „siguranţă naţională”. Ioana Avădani: „Este o reacţie excesivă”

Un precedent periculos. DIICOT i-ar băga pe jurnaliştii Sky News la „siguranţă naţională”. Ioana Avădani: „Este o reacţie excesivă”

Procurorii DIICOT îi acuză pe trei dintre românii participanţi la filmările Sky News de complicitate la „comunicarea de informaţii false”, pe lângă nerespectarea regimului armelor şi constituire de grup infracţional organizat, unul fiind reţinut. Procurorii ar dori însă să îl ancheteze şi pe jurnalistul britanic care a realizat materialul suspect de fals pentru infracţiunea de „comunicare de informaţii false”. „Este o reacţie excesivă”, consideră Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independente, care nu ar rezolva cu nimic problema de imagine creată României. 

CITEŞTE CONTINUAREA AICI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici