Un primar şi alte trei persoane, suspectaţi că au furat conducte de transport de produse petroliere

Patru persoane, printre care şi primarul unei localităţi dâmboviţene, au fost reţinute, vineri, fiind acuzate că ar fi furat conducte magistrale de transport de produse petroliere şi au provocat astfel un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei, potrivit unor surse judiciare.

138 afișări
Imaginea articolului Un primar şi alte trei persoane, suspectaţi că au furat conducte de transport de produse petroliere

Un primar şi alte trei persoane, suspectaţi că au furat conducte de transport de produse petroliere (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat, la data de 31 octombrie a.c., opt percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Prahova, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni de furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu consecinţe deosebit de grave. În cauză, sunt cercetate patru persoane", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Române (IGPR).

Potrivit IGPR, membrii grupării ar fi furat, în perioada 2010 - 2011, conducte magistrale de transport de produse petroliere care aparţineau mai multor firme, provocând un prejudiciu care se ridică la peste 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost descoperite mai multe documente contabile, actele unor imobile, 15.990 de euro şi 34.400 de lei.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că cei patru, între care şi Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa, au fost reţinuţi. De asemenea, au fost pus sechestru asiguratoriu pe două vile, şase maşini de lux, trei buldoexcavatoare şi un autotren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici