Un proiectil tras în cadrul Saber Guardian a căzut în grădina unui localnic, la 300 m de poligonul Cincu / Reacţia MAPN

Un fragment metalic de muniţie, desprins în urma unui ricoşeu, a căzut pe un teren aflat la marginea localităţii Merghindeal, judeţul Sibiu, la aproximativ 300 de metri de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

3498 afișări
Imaginea articolului Un proiectil tras în cadrul Saber Guardian a căzut  în grădina unui localnic, la 300 m de poligonul Cincu / Reacţia MAPN

MAPN: Fragment metalic de muniţie căzut la 300 metri de poligonul Cincu. Se fac cercetări

Surse oficiale au declarat vineri dimineaţa că proiectilul a fost tras în cadrul Saber Guardian 17, care are loc la Cincu, în judeţul Braşov.

”Ştiu că proiectilul a fost tras în cadrul exerciţiului militar care se desfăşoară zilele acestea la Cincu. Acesta a ajuns în grădina unui localnic din Merghindeal, care a sunat la 112. Reprezentanţii Ministerului Apărării sunt abilitaţi să cerceteze acest eveniment”, au declarat sursele citate.

Potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax de către Ministerul Apărării Naţionale, Comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniţie desprins în urma unui ricoşeu a căzut pe un teren aflat la marginea localităţii Merghindeal, judeţul Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu.

Elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul.

La faţa locului, a fost trimisă o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, care investighează cauzele producerii evenimentului.

În poligonul Cincu s-au desfăşurat, joi, între orele 16.00-16.55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum şi cu tehnică de tancuri şi blindate, precizează MAPN.

La Centrul Naţional de Instruire Întrunită se desfăşoară exerciţiul Getica Saber 17, la care participă 1.700 de militari din forţele terestre aparţinând comandamentului Diviziei 2 Infanterie “Getica”, Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” şi Brigăzii 8 LAROM “Alexandru Ioan Cuza”, alături de 3.300 militari ai armatelor din Armenia, Croaţia, Statelor Unite ale Americii şi Ucraina.

Exerciţiile cu trageri de luptă ale artileriei şi ale blindatelor sunt susţinute de aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române şi ale USAREUR. În sprijin acţionează structuri de informaţii militare, PSYOPS şi topogeodezice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici