Un sucevean acuzat că a comandat unui fost puşcăriaş asasinarea unui rival, trimis în judecată

Un sucevean acuzat că a comandat unui fost puşcăriaş asasinarea unui bărbat cu care era în conflict, promiţându-i, în schimb, 30.000 de lei şi 10.000 de euro şi indicându-i în detaliu planul şi modul de operare, a fost trimis în judecată de către Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc.

93 afișări
Imaginea articolului Un sucevean acuzat că a comandat unui fost puşcăriaş asasinarea unui rival, trimis în judecată

Un sucevean acuzat că a comandat unui fost puşcăriaş asasinarea unui rival, trimis în judecată (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Constantin Iosep Axentioi a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de către Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, după ce, potrivit anchetatorilor, ar fi încercat să convingă un bărbat din comuna suceveană Vama, în repetate rânduri, în cursul lunii august 2015, să-l asasineze pe un alt bărbat cu care era în conflict, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii susţin că, în cadrul mai multor întâlniri şi convorbiri, Axentioi i-ar fi promis lui Ilie Adrian Popescu, în vârstă de 27 de ani, un fost condamnat la închisoare, suma de 20 - 30.000 de lei şi aproximativ 10.000 de euro, bani din care i-a dat, în 12 august, suma de 1.000 lei, iar în 27 august 1.000 de euro, cu titlu de avans. Potrivit procurorilor, Axentioi i-ar fi cerut, în schimb, lui Popescu să-l ucidă pe Ciprian - Andrei Tăranu, din comuna Vama, indicându-i chiar, în mod detaliat, planul şi modul de operare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava au fost anunţaţi, în 13 august, de către Ciprian - Andrei Tăranu că Iosep Constantin Axentioi a oferit unei persoane suma de 30.000 de lei şi 10.000 de euro pentru a-l omorî.

Poliţiştii au declanşat o investigaţie complexă şi au constatat că, de la începutul lunii august 2015, Axentioi l-a contactat de mai multe ori pe Popescu, tot din comuna Vama, căruia i-a promis suma de 30.000 de lei pentru a-l asasina pe Ţăranu, cu care avea un conflict iscat din cauza unor tăieri de arbori dintr-o pădure aparţinându-i lui Axentioi.

Popescu, care şi-a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea pentru trafic de droguri, a primit, în 12 august, 1.000 de lei, dar ulterior a anunţat şi el Poliţia despre intenţiile lui Axentioi. Astfel, în 27 august ,poliţiştii au organizat un flagrant, în timpul căruia Axentioi îi dădea lui Popescu suma de 1.000 de euro pentru a-l omorî pe Tăranu, explicându-i, totodată, că asasinatul trebuie să semene cu un accident petrecut în pădure.

Axentioi a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru “încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici