Un tânăr care a alunecat pe zăpadă în Munţii Retezat, găsit mort de salvamontişti

Un tânăr care a alunecat pe zăpada îngheţată în zona Vârfului Păpuşa din Munţii Retezat a fost găsit duminică mort de salvamontiştii din Hunedoara.

2957 afișări
Imaginea articolului Un tânăr care a alunecat pe zăpadă în Munţii Retezat, găsit mort de salvamontişti

FOTO Salvamont Hunedoara

Salvamont Hunedoara anunţă că tânărul ar fi plecat singur din grupul din care făcea parte şi a încercat o coborâre pe versantul abrupt nordic al Vârfului Păpuşa, alunecând pe zăpada îngheţată a unui jgheab.

Acesta a fost căutat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică de o echipă a Salvamont Hunedoara în zona de abrupt, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile nu a putut fi localizat.

Duminică dimineaţa, căutările au fost reluate atât terestru, cât şi aerian.

„Persoana a fost găsită la circa 200 m sub linia crestei, decedată, prezentând multiple traumatisme craniene şi de coloană vertebrală, toate acestea incompatibile cu viaţa”, arată salvamontiştii.

Un salvator montan a fost lansat din elicopter în zona de abrupt de unde victima a fost extrasă şi transportată la serviciul IML.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici