Una dintre maşinile de lux deţinute de firma lui Mititelu, scoasă la licitaţie de Primăria Craiova

Unul dintre autoturismele de lux deţinute de SC Fotbal Club U Craiova SA, controlată de finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a fost scos la licitaţie de către Direcţia de Taxe şi Impozite, din cauza datoriilor acumulate de omul de afaceri către Primăria Craiova.

149 afișări
Imaginea articolului Una dintre maşinile de lux deţinute de firma lui Mititelu, scoasă la licitaţie de Primăria Craiova

Una dintre maşinile de lux deţinute de firma lui Mititelu, scoasă la licitaţie de Primăria Craiova (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Direcţia de Taxe şi Impozite, aflată în subordinea Primăriei Craiova, a organizat, în urmă cu trei zile, o licitaţie prin care mai multe bunuri, aparţinând unor persoane fizice şi juridice, au fost scoase la vânzare.

Pe lista bunurilor scoase la licitaţie s-a aflat şi un autoturism Mercedes CL 500, fabricat în anul 2006, al cărui proprietar este SC Fotbal Club U Craiova SA, societate controlată de omul de afaceri Adrian Mititelu, finanţatorul echipei de fotbal Universitatea Craiova.

Potrivit directorului Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, Sorin Marcu, preţul de plecare al licitaţiei pentru autoturismul Mercedes a fost de 212.985 de lei, însă nu a existat nicio persoană interesată.

"Nu a venit nimeni la licitaţie pentru această maşină. O vom scoate din nou la licitaţie, dar cu un preţ scăzut cu 25 la sută", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Sorin Marcu.

Societatea controlată de Adrian Mititelu are datorii de peste 200.000 de lei către Direcţia de Taxe şi Impozite.

"Sunt datorii pe care le-a acumulat în mai mulţi ani şi provin în special de la neplata impozitelor pe terenurile pe care le deţine societatea", a mai spus Sorin Marcu.

La începutul lunii februarie, conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj anunţa că au fost luate măsuri de executare silită a societăţii pe care funcţionează echipa de fotbal Universitatea Craiova prin instituirea sechestrului pe drepturile federative ale jucătorilor de fotbal, aflaţi sub contract cu clubul.

Măsura DGFP Dolj a fost instituită pentru o datorie de două milioane de euro pe care societatea pe care funcţionează echipa de fotbal Universitatea Craiova o are către bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici