Uniformele şcolare, sprijin pentru sistemul educaţional sau bani aruncaţi? Preşedintele Asociaţiei de Elevi: „Ţara arde şi baba se piaptănă”

  • Asociaţiile de elevi din ţară nu sunt de acord să fie alocaţi bani pentru uniformele şcolare
  • Alex Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov: Banii aruncaţi pe uniforme nu sprijină sistemul educaţional
  • Liviu Pop, membru al Comisiei de Învăţământ: Banii vin de la minister, nu din buzunarele părinţilor
1157 afișări
Imaginea articolului Uniformele şcolare, sprijin pentru sistemul educaţional sau bani aruncaţi?  Preşedintele Asociaţiei de Elevi: „Ţara arde şi baba se piaptănă”

Alexandru Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, nu este de acord cu aprobarea de către Senat a proiectului de lege care alocă 350 de lei pentru uniforma fiecărui elev. Şi alte trei asociaţii din ţară s-au opus tocmai pentru că sistemul românesc de învăţământ are acum cea mai mare nevoie de o investiţie în infrastructură. Îţi reamintesc că Senatul a adoptat marţi un proiect de lege prin care fiecare elev să beneficieze de 350 de lei pentru uniforme, modelul fiind discutat de consiliul profesoral al fiecărei unităţi de învăţământ.

„Ceea ce ar trebui să se înţeleagă, atât de către elevi cât şi de către profesori şi părinţi, este faptul că, la nivelul unităţii şcolare, banii vin de la Ministerul Educaţiei, deci nu din bugetele locale şi nu din buzunarele părinţilor”, spune senatorul PSD Liviu Pop, şeful Comisiei de Învăţământ.

„Această iniţiativă reflectă exact vorba populară românească, adică ţara arde şi baba se piaptănă. În niciun caz nu era nevoie în acest moment să fie nişte bani aruncaţi pe uniforme care nu sprijină cu nimic sistemul educaţional. Ne face să ne întoarcem cu mulţi ani în urmă, dat fiind faptul că elevii reprezentanţi s-au luptat până în pânzele albe să fie înlăturată uniforma şcolară”, susţine Alexandru Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov .

„În acest moment sunt necesare nişte investiţii majore în învăţământ pentru tot ce înseamnă redeschiderea şcolilor. Cred că o investiţie în uniforme nu este prioritară pentru educaţie”, afirmă senatorul USR Mihai Goţiu, membru al Comisiei de Învăţământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici