Elevii nu sunt de acord cu voucherele pentru cumpărarea uniformelor şcolare

  • Voucherele pentru cumpărarea uniformelor şcolare nu sunt pe placul elevilor, care se opun iniţiativei legislative.
  • Consiliul Naţional al Elevilor consideră că o astfel de măsură ar fi ”dezastruoasă”.
  • Fiecare elev va primi 350 de lei pentru achiziţionarea uniformelor, bani ce vor fi asiguraţi din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
265 afișări
Imaginea articolului Elevii nu sunt de acord cu voucherele pentru cumpărarea uniformelor şcolare

Mediafax

Voucherele pentru cumpărarea uniformelor şcolare nu sunt pe placul elevilor, care se opun iniţiativei legislative, a transmis, miercuri, Consiliul Naţional al Elevilor, care consideră că o astfel de măsură ar fi „dezastruoasă”.

Iniţiativa legislativă ce presupune modificarea art. 5 din Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ a fost adoptată în Senat, marţi, şi prevede ca fiecare elev să primească, anual, 350 de lei pentru achiziţionarea uniformelor, bani ce vor fi asiguraţi din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Consiliul Naţional al Elevilor s-a opus proiectului încă din luna iunie.

În primul rând, în contextul economic actual, o astfel de măsură ar fi dezastruoasă, întrucât asigurarea sumelor prevăzute în proiectul de lege presupune o povară financiară semnificativă pentru bugetul de stat. Mai mult, ţinând cont de faptul că peste 900 de mii de elevi nu au acces la educaţie online, considerăm că alocarea fondurilor către această iniţiativă legislativă reprezintă un act de iresponsabilitate şi indiferenţă crasă a senatorilor faţă de elevii din România. În al doilea rând, în lipsa unor alte măsuri de securitate prezente în şcoală (servicii de pază, servicii de monitorizare audio-video etc.), instituirea obligativităţii purtării uniformelor şcolare de către elevi reprezintă doar o formă fără fond”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Consiliul Elevilor.

Un alt motiv pentru care elevii nu sunt de acord cu această măsură este acela că nu va atrage după sine creşterea calităţii actului educaţional, ci, în cel mai bun caz, va reprezenta doar „un simulacru trist” al unei asemenea creşteri.

Suntem consternaţi de iresponsabilitatea senatorilor care au votat acest proiect de lege. Acestea sunt nevoile educaţiei din România? Acestea sunt priorităţile financiare ale statului român? Începutul anului şcolar ne bate la uşă; în şcoli va fi nevoie de materiale de protecţie sanitară, de device-uri conectate la internet, de infrastructură şcolară şi de multe altele. Stimaţi deputaţi, dacă sunteţi cu adevărat preocupaţi de soarta elevilor din România, vă solicităm respingerea acestei inţiative legislative. Elevii au nevoie de acces la educaţie de calitate, nu de uniforme care să arate bine în poze”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Conform propunerii legislative, prezenta lege intră în vigoare începând cu anul şcolar 2021 - 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici