Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi anunţă că nu are sală disponibilă pentru lansarea cărţii lui Iohannis/ Comunicatul, semnat de Toader/ UPDATE: Preşedintele a decis să schimbe locaţia

Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi nu poate pune la dispoziţie, în 11 mai, o sală pentru lansarea cărţii preşedintelui Klaus Iohannis, „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, întrucât aceasta este ocupată cu alte evenimente, pentru care s-au făcut rezervări, transmite corespondentul MEDIAFAX. Iohannis a hotărât să schimbe locaţia evenimentului.

967 afișări
Imaginea articolului Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi anunţă că nu are sală disponibilă pentru lansarea cărţii lui Iohannis/ Comunicatul, semnat de Toader/ UPDATE: Preşedintele a decis să schimbe locaţia

Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi nu are sală disponibilă pentru lansarea cărţii lui Iohannis

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa cartea „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa" la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, după ce Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a refuzat să găzduiască evenimentul. Instituţia a motivat refuzul pe seama unor evenimente ce vor avea loc simultan.

„Cea de-a treia carte a Preşedintelui Klaus Iohannis, «EU.RO – Un dialog deschis despre Europa», apărută recent la Curtea Veche Publishing, va fi lansată la Iaşi sâmbătă, 11 mai 2019. Volumul este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenţei la proiectul comunitar", arată un comunicat al editurii Curtea Veche, remis MEDIAFAX.

Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Ovidiu Mihăiuc.

Potrivit editurii, "va urma o serie de lansări de carte şi întâlniri cu cititorii în întreaga ţară, în unele dintre cele mai importante instituţii culturale şi educaţionale".

Klaus Iohannis a lansat la Bucureşti a treia sa carte, "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, un ghid ce realizează sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent.

Cartea prezintă ce anume implică pentru România apartenenţa la proiectul comunitar.

Klaus Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" (2014) şi "Primul pas" (2015).


Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de conducerea Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, la solicitarea MEDIAFAX, contramandarea evenimentelor deja rezervate ar putea pune Universitatea în postura de a nu-şi respecta angajamentele asumate.

Comunicatul este semnat de rectorul Tudorel Toader.

”Editura <<Curtea Veche>> a transmis prin e-mail, în data de 2 mai a.c., o invitaţie către conducerea Universităţii <<Alexandru Ioan Cuza>> de a lua parte la evenimentul de lansare a cărţii <<EU. R0 -Un dialog deschis despre Europa>>, precum şi solicitarea de a folosi Aula Magna <<Mihai Eminescu>> pentru desfăşurarea evenimentului. Totodată, reprezentanţi ai AdministraţieiPrezidenţiale au făcut demersuri pentru organizarea evenimentului amintit. În urma verificării disponibiIităţii spaţiului solicitat, respectiv Aula Magna <<Mihai Eminescu>>, UAIC a răspuns la e-mail, specificând faptul că pe parcursul întregii zile de 11 mai 2019 (între orele 7 -21), locaţia vizată este gazda unor evenimente a căror contramandare ar putea pune Universitatea în postura de a nu-şirespecta angajamentele asumate”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii universităţii ieşene au precizat că, în data de 11 mai, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, urmează să se desfăşoare mai multe evenimente, primul fiind Conferinţa de Criminalistică, în intervalul orar 7 — 15, care reuneşte aproximativ 400 de participanţi, solicitarea pentru rezervarea sălii fiind depusă în data de 1 aprilie 2019.

De asemenea, în aceeaşi sală este programat între orele 15.30 – 17.30 Congresul Internaţional de Matematică, la care sunt aşteptaţi aproximativ 400 de participanţi din ţară şi străinătate, solicitarea pentru rezervare fiind depusă în data de 10 ianuarie 2019.

Ultimul eveniment care se va desfăşura în 11 mai este Conferinţa pe Domeniul Criminologiei, în intervalul orar 19 -21, la care vor participa aproximativ 200 de persoane, organizatorii solicitând aprobare pentru sală în 17 aprilie 2019.

„Menţionăm faptul că pentru majoritatea sălilor de conferinţe din Universitatea noastră, solicitările de rezervare sunt transmise cu câteva luni înainte de desfăşurarea evenimentelor”, se mai arată în comunicatul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.

Surse politice au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent, sâmbătă, 11 mai, la Iaşi, unde este aşteptat să participe la un miting electoral al PNL.

Şeful statului urmează să îşi lanseze şi la Iaşi cartea „EU. RO - Un dialog deschis despre Europa”, căutându-se un alt spaţiu adecvat acestui eveniment.

Editura Curtea Veche: Universitatea a refuzat să găzduiască lansarea

Editura Curtea Veche a anunţat marţi că Universitatea „Alex. I. Cuza” a refuzat să găzduiască lansarea cărţii „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, scrisă de Klaus Iohannis, motivând că pe 11 mai au loc o serie de evenimente, deşi pe calendar nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Precizări cu privire la spaţiul de desfăşurare din Iaşi a lansării volumului „EU.RO” de Klaus Iohannis, în urma interesului manifestat de presă

”În urma atenţiei din spaţiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum şi nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene şi în alte oraşe din ţară, Curtea Veche Publishing şi-a propus iniţial ca lansarea din Iaşi să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea mai veche instituţie de învăţământ superior, unde există o tradiţie a lansărilor de carte”, a anunţat editura Curtea Veche într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în data de 2 mai, Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prin care era propusă găzduirea lansării cărţii „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” şi a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

”Solicitarea editurii Curtea Veche era însoţită de un desfăşurător complet al evenimentului. În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte şi dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectiva, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici