Universitatea Vasile Goldiş: Nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul anchetei procurorilor

Reprezentanţii Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" (UVVG) Arad afirmă, într-un comunicat de presă remis joi, că procurorii care au făcut percheziţii la sedii şi filiale ale instituţiei nu le-au comunicat încă obiectul cercetărilor.

796 afișări
Imaginea articolului Universitatea Vasile Goldiş: Nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul anchetei procurorilor

Universitatea Vasile Goldiş: Nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul anchetei procurorilor (Imagine: Facebook)

Potrivit comunicatului transmis de Biroul de Presă al UVVG Arad, reprezentanţi ai Ministerului Public au făcut o verificare la sediul universităţii, "se pare, în urma unei sesizări cu privire la modul de desfăşurare a unor examene".

"Nu ne-au fost comunicate încă detalii privind obiectul cercetării. Conducerea Universităţii şi întregul colectiv de cadre didactice îşi manifestă deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cercetare pentru a lămuri pe deplin aspectele verificate. Afirmaţiile făcute în presă că s-ar fi eliberat diplome false nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» fiind o universitate acreditată, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale", se arată în comuncat.

Potrivit sursei citate, "învinuirile la adresa anumitor persoane prezentate de presă încalcă prezumţia de nevinovăţie care operează într-un stat de drept".

"Nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu există o sentinţă judecătorească", se arată în comunicat.

Reprezentanţii UVVG afirmă că "nu a fost afectată în niciun fel buna desfăşurare a procesului didactic, astfel încât sesiunea de examene şi celelalte activităţi academice îşi urmează cursul normal".

Procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins miercuri, la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" şi la filialele acesteia din opt judeţe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false, declarau, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj)", informa, printr-un comunicat, Ministerul Public.

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.

La Arad, zece poliţişti sunt citaţi de către procurori în cazul anchetei care are loc la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad, aceştia urmând să fie audiaţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Arad.

În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici