Unul dintre bebeluşii răniţi în incendiul de la Giuleşti, în continuare în stare critică

Unul dintre cei şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti şi trataţi la Spitalul Grigore Alexandrescu este în continuare în stare critică, fiind în continuare dependent de ventilaţia mecanică, în timp ce ceilalţi cinci se află sub tratament interdisciplinar.

36 afișări
Imaginea articolului Unul dintre bebeluşii răniţi în incendiul de la Giuleşti, în continuare în stare critică

Unul dintre bebeluşii răniţi în incendiul de la Giuleşti, în continuare în stare critică (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Bebeluşii sunt în continuare în Unitatea de Terapie Intensivă Neo-natală a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Raluca Alexandru, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că starea unuia dintre bebeluşi se menţine critică, acesta fiind încontinuare dependent de ventilaţia mecanică, pe fondul leziunilor severe de inhalaţie.

"Evoluţia leziunilor locale de arsură este corespunzătoare gradelor diferite de profunzime şi suprafaţă. Nu au survenit modificări notabile ale stării generale faţă de ziua precedentă", a explicat medicul.

Raluca Alexandru a precizat că nou-născuţii cu grade diferte de prematuritate sunt monitorizaţti clinic, hematologic şi biochimic.

Conducerea spitalului mulţumeşte tuturor celor care şi-au manifestat solidaritatea cu familiile şi echipele terapeutice în acest context traumatic sever, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În urmă cu o zi, Raluca Alexandru a spus că bebeluşul aflat în stare critică este hrănit prin perfuzii, iar ceilalţi cinci, a căror stare este staţionară, primesc şi lapte prin sondă nazogastrică, pentru întreţinerea funcţiei intestinale.

Ea a adăugat că, pe lângă terapia arsurii în cazul celor şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, medicii se ocupă şi de terapia prematurităţii.

Bebeluşii sunt în continuare sub tratament local şi general interdisciplinar de chirurgie plastică şi terapie intensivă, iar evoluţia leziunilor locale este favorabilă.

Ea preciza, sâmbătă, că arsurile superficiale ale bebeluşilor s-au vindecat, dar rămân cele profunde, care sunt pe 40-50 la sută din suprafaţa corpului, iar arsurile de căi respiratorii sunt în remisie sub tratament.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc în 16 august, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Procurorul şef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giuleşti, a anunţat, luni, începerea urmărire penală împotriva asistentei medicale Florentina Cîrstea, care ar fi lipsit 12 minute din salonul unde s-a produs scurt-circuitul, perioadă în care izbucnit incendiul în Secţia TI unde se aflau bebeluşii prematuri.

Asistenta medicală Florentina Cârstea a fost reţinută, luni, pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare. Unitatea sanitară a fost închisă până la finalizarea anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici