USR nu este de acord cu implicarea MAI de Paşti: ”Contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială”

  • USR spune că mesajul ministrului Vela a generat confuzie în rândul populaţiei
  • USR: Implicarea MAI în distribuirea Sfintelor Paşte şi a Luminii Sfinte contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială
  • USR: Riscurile, mai ales pentru localităţile cu o densitate mare a populaţiei, sunt importante
831 afișări
Imaginea articolului USR nu este de acord cu implicarea MAI de Paşti: ”Contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială”

USR nu este de acord cu implicarea MAI de Paşti: ”Contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială”

USR a transmis pe pagina de Facebook că anunţul ministrului Vela a stârnit confuzie în rândul populaţiei cu privire la implicarea MAI pentru a îi ajuta pe creştini să primească Lumina Sfânta dar si Sfintele Paşti. Liderii USR spun că această nouă ordonanţă contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială.

”Tradiţiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitimă. Paştele a fost şi va fi întotdeauna o sărbătoare esenţială pentru un popor majoritar creştin.

Însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort naţional care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanţele militare emise până acum o considerăm inoportună şi imprudentă.

Semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară este unul generator de confuzie în rândul populaţiei care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autorităţile serios. Atunci când insistă pentru distanţare socială sau atunci când crează excepţii.

Riscurile, mai ales pentru localităţile cu o densitate mare a populaţiei, sunt importante şi ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor.

Spunem aceste lucruri ştiind că speranţa e de fapt sădită în fiecare dintre noi şi conştienţi fiind că doar împreună, responsabili, putem să depăşim această criză”, se arată în comunicatul USR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici